5 bekende videoclips/films opgenomen in Paramaribo

Paramaribo

Lise
December 14, 2017

5 bekende videoclips/films

Paramaribo is een bijzondere stad. Of je hier nu tijdelijk woont of al een aantal jaren, we wonen er allemaal graag. Maar wist je dat verschillende regisseurs deze stad of het land speciaal uitkozen, als het decor van een videoclip of film? Speciaal voor jullie zetten we vijf bekende op een rijtje.

1. Videoclip: Rochelle – All night long

De videoclip van de hit ‘All night long’ is opgenomen in Paramaribo, Suriname, het geboorteland van de vader van Rochelle. Deze hippe video laat kleurrijke beelden van de stad zien. Je ziet veel sfeerbeelden van bovenaf, maar ook wordt er in de Domineestraat gedanst met Surinaamse locals.  

 

2. Film: Tuintje in mijn hart (2017)

De makers van de films Verliefd op Ibiza en Michiel de Ruyter, hebben in maart en april van het jaar 2016, de film ‘Tuintje in mijn hart’ in Suriname opgenomen. De Nederlandse filmploeg maakte de film Tuintje in mijn hart, waarbij er een ode aan Suriname wordt gebracht. Een kleine greep uit de bekende acteurs die in deze film te zien zijn: Leo Alkemade, Sanne Vogel, Pip Pellens, Juvat Westendorp en Jorgen Raymann. De soundtrack van deze film is trouwens ‘Jungle’, de hit van Broederliefde.

 

3. Videoclip: Kenny B & Jeffrey Spalburg – Paramaribo-o-o

Heel Suriname, maar ook Nederland weet inmiddels wie Kenny B is. In het heerlijke Reggae nummer Paramaribo-o-o beschrijft Kenny B. zijn gevoel en ervaringen die hij heeft, als hij in de hoofdstad van Suriname is. In het lied wordt er stilgestaan bij meerdere hotspots van Paramaribo zoals: Torarica, Zus&Zo, Havana en de Palmentuin. De moeite waard om eens te bekijken dus!

 

4. Videoclip: Jairzinho – Zo mooi

In 2016 lanceerde Jairzinho zijn videoclip van de single ‘Zo mooi’. Dankzij deze tropsiche videoclip die opgenomen is in Paramaribo, krijg je een goed beeld van hoe de stad eruit ziet. Kleurrijke stadsbussen, veel markten en een wandeling door de Palmentuin.

 

5. Videoclip: Jonna Fraser – Ik kan je niet laten

Jonna Fraser is de hit van het moment! Hij heeft al veel hits op zijn naam kunnen schrijven.  Zijn single ‘Ik kan je niet laten’  is ook in Suriname opgenomen. Heb jij deze videoclip al eens gezien?