De Suriname vakantie tips van Anouk

Suriname

Lise
November 12, 2018

De Suriname vakantie tips van Anouk

SUforYou interviewt Anouk (20 jaar) uit Alphen aan den Rijn. Anouk is in oktober (2018) voor twee weken op vakantie geweest naar Suriname. Samen met haar vriend, schoonouders, twee schoonzussen en aanhang hebben ze een rondreis door Suriname gemaakt. De complete familie verbleef gedurende de tijd dat ze in Paramaribo waren bij 'Hotel Holland Logde'. Nieuwsgierig geworden naar haar verhalen? Lees dan snel verder voor de persoonlijke verhalen én tips van Anouk.

Anouk en haar familie bij het I love SU beeld in Paramaribo.

1. Hoe ben je op het idee te komen om naar Suriname op vakantie te gaan?

Mijn schoonouders zijn dit jaar 30 jaar getrouwd en wilden graag met het hele gezin en aanhang een mooie verre reis maken. Suriname stond bij hun op het verlanglijstje en ook bij de rest stond dit land nog op de bucketlist, dus hebben zij de keuze gemaakt om deze reis naar Suriname te gaan maken.

Kayakken bij het basiskamp van Fredberg.

2. Wat was je eerste indruk van Suriname?

Wat mij als eerste opviel toen we vanuit het vliegtuig eindelijk weer zicht hadden op land, was de mooie groene natuur van Suriname. Onderweg naar ons hotel kreeg ik mijn eerste indruk van het straatbeeld in Suriname. Grote luxe woningen die naast kleine oude (bijna vervallen) huisjes staan, schetst meteen het beeld dat je in een hele andere wereld terecht bent gekomen.

3. Waar ging je 's avonds het liefst eten?

Goede vraag! Ik heb eigenlijk niet één favoriet restaurant waar ik gegeten heb omdat we elke avond ergens anders hebben gegeten. De Waterkant en Blauwgrond waren erg leuke plekken om te eten omdat je hier veel warungs hebt die gerund worden door lokale bevolking. Ik zou iedereen aanraden om ieder geval bij één van de twee plekken te gaan eten. De andere dagen zaten we in de jungle dus hadden we niet veel keuze qua eten dus hier kan ik niet over zeggen welke ik het lekkerst vond.

4. Wat is het leukste wat je tijdens je reis in Suriname hebt gedaan?

Tijdens mijn reis door Suriname zijn we niet op één plek gebleven maar hebben we rond getrokken om zoveel mogelijk van het land te zien. Tijdens ons verblijf in Paramaribo hebben we in Paramaribo dingen gedaan maar ook zijn we twee dagen naar de Mariënbosch plantage geweest waar we onder andere kaaimannen gespot hebben. De laatste week zijn we de jungle ingetrokken, een vierdaagse tour naar Fredberg. Wat was dit gaaf en dit was dan ook meteen het leukste van de vakantie! Wakker worden met het gebrul van  brulapen, zingende ara’s en andere vogels, de rust van de natuur en niet te vergeten het prachtige uitzicht bovenop de berg. De gidsen (Marcel en Jeffrey) maar ook de mensen bij het basiskamp, hebben mijn avontuur in de jungle onvergetelijk gemaakt.

Uitzicht vanaf Fredberg.

5. Heb je nog specifieke tips voor andere (aankomende) reizigers?

Jazeker! Ik zou als eerste iedereen aanraden om niet op één plek te blijven maar juist rond te gaan trekken om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien. De jungle mag niet vergeten worden tijdens een reis door Suriname. Een tip voor toeristen die richting plantage Mariënbosch gaan, stop even bij plantage Mariënburg. Een lokale man die op de plantage gewerkt heeft staat hier klaar om je alles te vertellen over de geschiedenis van deze prachtige plantage. De laatste tip die ik heb is, ga naar een kleinschalig hotel of appartement omdat je hier het meest in contact bent met de lokale bevolking en écht de Surinaamse cultuur hierdoor kunt ervaren. Onze laatste drie dagen waren in Knini Paati, een kleinschalig resort langs de Surinamerivier in Boven-Suriname. We hebben de verjaardag van de bootsman mee mogen vieren, geboortedorpen bezocht en nog veel meer bijzondere dingen meegemaakt.

Plantage Marienburg.