Palmentuin in Paramaribo

Paramaribo

Stanley
October 15, 2017

De Palmentuin

Midden in het centrum van Paramaribo vind je de Palmentuin, wat de voormalige achtertuin van het Presidentieel Paleis was. De vroegere gouverneurs van Suriname kwamen in deze tuin tot rust. Een leuk weetje over de Palmentuin is dat er vroeger, vanuit het Presidentieel Paleis een tunnel gegraven is naar het midden van de Palmentuin. Deze tunnel diende als mogelijke vluchtroute bij een eventuele aanslag. Inmiddels is de Palmentuin openbaar voor het publiek. Je kunt hier een kleine wandeling maken om de torenhoge koningspalmen te bewonderen. Bezoek de Palmentuin tijdens daglicht, wanneer het donker wordt kun je beter een andere route nemen i.v.m. zwervers.

Nationale feestdagen in Suriname:

Tijdens verschillende Nationale Feestdagen staat de Palmentuin vol met kraampjes en is er van alles te doen. Kraampjes met heerlijk eten, handgemaakte sieraden, kunstenaars die aan het werk zijn en natuurlijk gezellige muziek. Vaak zijn de Surinaamse bezoekers dan ook gekleed in culturele kledij, je ziet dan de mooiste jurken in felle kleuren voorbijkomen!

Gratis bezienswaardigheden:

Een bezoek aan de Palmentuin is een gratis bezienswaardigheid in het centrum van Paramaribo. De tuin is zeker leuk om eens gezien te hebben wanneer je de stad gaat bezichtigen. Wil je daarna even bijkomen van de wandeling en iets eten of drinken? Dat kan! Tegenover de ingang van de Palmentuin zit Zus&Zo, hier kun je lekker in de schaduw genieten van een drankje.