Palmentuin in Paramaribo

Voormalige achtertuin van het Presidentieel Paleis

De Palmentuin

Midden in het centrum van Paramaribo vind je de Palmentuin,wat de voormalige achtertuin van het Presidentieel Paleis was. De vroegeregouverneurs van Suriname kwamen in deze tuin tot rust. Een leuk weetje over dePalmentuin is dat er vroeger, vanuit het Presidentieel Paleis een tunnelgegraven is naar het midden van de Palmentuin. Deze tunnel diende als mogelijkevluchtroute bij een eventuele aanslag. Inmiddels is de Palmentuin openbaar voorhet publiek. Je kunt hier een kleine wandeling maken om de torenhogekoningspalmen te bewonderen. Bezoek de Palmentuin tijdens daglicht, wanneer hetdonker wordt kun je beter een andere route nemen i.v.m. zwervers.

Nationale feestdagenin Suriname:

Tijdens verschillende Nationale Feestdagen staat dePalmentuin vol met kraampjes en is er van alles te doen. Kraampjes met heerlijk eten, handgemaakte sieraden, kunstenaars die aan het werk zijn en natuurlijk gezellige muziek. Vaak zijn de Surinaamse bezoekers dan ook gekleed inculturele kledij, je ziet dan de mooiste jurken in felle kleuren voorbijkomen!

Gratis bezienswaardigheden:

Een bezoek aan de Palmentuin is een gratis bezienswaardigheid in het centrum van Paramaribo. De tuin is zeker leuk om eensgezien te hebben wanneer je de stad gaat bezichtigen. Wil je daarna even bijkomen van de wandeling en iets eten of drinken? Dat kan! Tegenover de ingang van de Palmentuin zit Zus&Zo, hier kun je lekker in de schaduw genieten van een drankje.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.