Reis naar Suriname met kinderen

Een avontuurlijk paradijs voor het hele gezin

Een avontuurlijk paradijs voor het hele gezin

Suriname is een perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke reis. Verken de jungle, spot wilde dieren, ontdek verschillende culturen en geniet van de Surinaamse keuken tijdens deze familievakantie in Zuid-Amerika. In deze blog vertellen we je alles over Suriname & reizen met kinderen en geven je tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

Suriname reistips met kinderen

1.    Tijdverschil

Afhankelijk van de zomer of wintertijd is het tijdverschil tussen Nederland en Suriname 4 of 5 uur. Tijdverschil is voor kinderen best een beetje lastig. Daarom adviseren we je om ruim de tijd te nemen voor je eerste verblijf, zodat het hele gezin kan acclimatiseren. Start bijvoorbeeld met 3 nachten op één locatie.

2.    De warmte

In Suriname is het vaak erg warm. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid is dat best een beetje aanpassen voor kinderen en ouders. Houd hier rekening mee.

3.    Reistempo

Zorg ervoor dat je na een overnachting niet steeds van de ene naar de andere locatie hopt. Bouw wat rustdagen in want je weet: happy kids = happy parents.

4.    Comfortabel verblijf

Investeer in een comfortabel verblijf. Probeer zoveel mogelijk plekken op te zoeken waarbij je airco hebt. Ook is het prettig om een fijne omgeving te hebben waar kinderen kunnen spelen.


Omdat de leeftijd van kinderen een belangrijke rol speelt bij het reizen door Suriname, hebben we deze blog opgesplitst in 3 leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 2-6 jaar en 6-12 jaar.


Kinderen van 6 tot 12 jaar

Dit is een hele geschikte leeftijd om met je gezin naar Suriname te gaan. Je kind kan als een mini Freek Vonk op zoek naar alles wat beweegt en ritselt. Ook kunnen ze meedoen aan veel activiteiten die op het programma staan bij de verschillende tours.  

Welke tours kunnen we je adviseren?

1.    Urban Wildlife
Samen met gids Leon de natuur in je opnemen en luiaards spotten in de Cultuurtuin van Paramaribo. Tijdens deze dagtrip spot je met een beetje geluk, twee verschillende soorten luiaards die Suriname kent. De kinderen kunnen door de telescoop de tweevingerige- en drievingerige luiaard zien. Deze dieren zijn niet alleen mega guitig om te zien, de gids vertelt je alle funfacts en opvallende weetjes.

Leon en de kinderen in actie tijdens de Urban Wildlife tour

2.    Boven-Suriname

Het gebied Boven-Suriname noemen wij ook wel het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika. Het is het gebied waar de nazaten van de gevluchte tot slaafgemaakten zijn neergestreken en waar vele dorpjes aan de Surinamerivier liggen. Ondanks dat je heel remote in de jungle verblijft, kun je toch genieten van goede faciliteiten zoals airconditioning, goede bedden en een zwembad om lekker in af te koelen. Kinderen kunnen op het resort vrij rondrennen en genieten van een frisse duik in het zwembad. Voorbeelden van plekken zoals deze in het Boven-Suriname gebied zijn: Knini Paati, Anaula en Dan Paati.

De overnachtingsplek bij Danpaati

3.    Fredberg

De ultieme jungle hotspot tijdens deze gezinsreis is toch wel echt Fredberg. Hier ga je sowieso wilde dieren spotten wat natuurlijk een groot feest is voor kinderen. Het is dé plek om de reuze ara, verschillende aapjes, de oranje rotshaan en andere dieren te bewonderen. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Een avontuur en herinnering om nooit te vergeten!

Het uitzichtpunt op de top van Fredberg

4.    Seliba
Wakker worden met het geluid van brulapen, toekans en de stromende Surinamerivier. Seliba is de plek waar je ontspant en opzoek gaat naar het avontuur van de Surinaamse jungle. Maar ook is er ruimte voor gezelschapsspelletjes, zwemmen in het zwembad, suppen op de rivier, piranha’s vissen en marshmallows eten rond het kampvuur. Ideaal voor gezinnen dus!

Vissen in de Surinamerivier bij Seliba

5.    Plantage Frederiksdorp

Om iets meer te weten te komen over het plantage verleden in Suriname én daarmee de geschiedenis van Nederland, is een bezoek aan één van de plantages zeker aan te raden. Frederiksdorp is een prima plek om meerdere nachten te verblijven met je kinderen. Juist omdat er zoveel te zien en te beleven valt. Je maakt een historische wandeling over de plantage, je bezoekt het verhalen museum en kan heerlijk genieten van het verkoelende zwembad. Wil je iets actiefs doen? Pak dan de kano, fiets of maak een vaartocht door het mysterieuze moeras. Kortom, genoeg te beleven voor het hele gezin!

Reis je in het schildpadden seizoen (februari tot juli)? Dan wordt er iedere dag een avondtour georganiseerd om deze reusachtige dieren te spotten. Je zou dus als ouders kunnen afwisselen, waarbij één van de ouders achterblijft voor de kinderen.

Wil je geen losse tours boeken maar juist een specifieke rondreis voor gezinnen? Bekijk dan deze rondreis.

Kinderen van 2 tot 6 jaar

Welke tours kunnen we je adviseren wanneer je kinderen hebt in deze leeftijdscategorie? 

1.    Dolfijnen spotten

Hoe tof is het om die mooie elegante zoogdieren in het wild te spotten? Samen met je gezin stap je op een traditionele korjaalboot met overkapping en vaart over de bekendste rivier van Suriname. Met een beetje geluk kom je snel de dolfijnen tegen die rondom de boot blijven zwemmen. De ‘Surinaamse’ dolfijn staat vooral bekend als nieuwsgierige dolfijn genaamd de Profusu. De dolfijnentour is een leuke, laagdrempelige trip met kinderen.

Dolfijnen spotten in Suriname

2.    Frederiksdorp

Ook voor deze leeftijdscategorie is Frederiksdorp een uitstekende plek om te vertoeven. Plantage Frederiksdorp is een prima plek om meerdere nachten te verblijven met je kinderen. Juist omdat er zoveel te zien en te beleven valt. Je maakt een historische wandeling over de plantage, je bezoekt het verhalen museum en kan heerlijk genieten van het verkoelende zwembad.  

Reis je in het schildpaddenseizoen (februari tot juli)? Dan wordt er iedere dag een avondtour georganiseerd om deze reusachtige dieren te spotten. Je zou dus als ouders kunnen afwisselen, waarbij één van de ouders achterblijft voor de kinderen.  

3.    Peperpot plantage

Boutique Hotel Peperpot is vanwege z’n authentieke architectuur één van de meest karakteristieke accommodaties van Suriname. Het Boutique Hotel ligt op nog geen 15 minuten rijden van het historische centrum van Paramaribo. Het is één van de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier en grenst aan de bosrand van Natuurpark Peperpot. Een heerlijke plek om je te laten onderdompelen in de geschiedenis van Suriname en tegelijkertijd te genieten van het comfort mét een verkoelend zwembad voor de kinderen.

Het zwembad bij Boutique Hotel Peperpot

4.    Seliba

Op Seliba River Glamping kun je genieten van een luxe kampeeravontuur in combinatie met het spotten van wilde dieren. Je overnacht in een luxe tipi tent. Toekans, aapjes en kolibries ga je ongetwijfeld zien wanneer je aan het overheerlijke ontbijt zit. Maar ook is er ruimte voor een junglewandeling, spelletjes, zwemmen in het zwembad, suppen op de rivier, vissen en wanneer de kinderen slapen, ontspannen in de hottub.

Op z'n Surinaams 'hengelen' naar piranha's

Baby's van 0 tot 2 jaar

Wanneer je op reis wil naar Suriname met een baby, vinden we het altijd moeilijk om hier een goed advies over te geven. Uit ervaring weten we namelijk dat baby's erg gesteld zijn op slaapjes, ritme en regelmaat. Dat is natuurlijk best een beetje lastig wanneer je een dagactiviteit gepland hebt. Bovendien is de ene baby de andere niet. Aan jou de keuze om te bepalen of je een reis naar Suriname met een baby ziet zitten.

Jolien en haar dochter op Plantage Frederiksdorp

We hopen dat je met deze tips & tricks jouw droomreis met je gezin naar Suriname kan plannen. Heb je nog twijfels of andere vragen? Stel ze gerust via info@suforyou.nl.

 

 

 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.