De Suriname hotspots van Dané

Stage

Lise
May 24, 2018

De Suriname hotspots van Dané

Ga jij binnenkort stage lopen in Paramaribo en ben je benieuwd naar de hotspots van dit land? Dat snappen we! Daarom laten we huidige stagiaires aan het woord, die zijn of haar persoonlijke ervaringen met jou deelt, zodat jij straks precies weet waar je moet zijn in Paramaribo. We bijten het spits af met Dané en stellen haar 6 vragen over eten, uitgaan, zwembaden en andere leuke plekken. Zij is derdejaars student van de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. 

1. Waar ga je ’s avonds het liefst eten?

Waar eet ik het liefst? Dat is een lastige vraag. Het ligt er maar net aan waar je op dat moment wilt eten.  Gelukkig is er hier in Paramaribo een diverse keuze aan restaurantjes. Voor een lekker stuk vlees moet je zeker weten naar Mighty Racks gaan. Voor een heerlijke pasta of stuk tonijn kan je terecht bij Souposo. Voor een goed gevulde salade kun je terecht bij Jomax. Bij het Ogi restaurant kan je voor all you can eat sushi gaan, voor de sushi verslaafde onder ons. En heb je zin om lekker decadent te doen, maak dan zeker een reservering bij The Garden of Eden. Food is life!

Uit al deze heerlijke restaurantjes is Souposo toch wel mijn favoriet. Dit komt onder andere doordat ik er één straat vanaf woon. Je kiest dan toch snel voor de makkelijkste en lekkerste optie.

Eten in de sfeervolle tuin van Souposo.

2. Wat is de leukste plek om uit te gaan?

Studentenavond is ook in Suriname op donderdag. Op donderdag is het feestje te vinden in Havana. Je vindt hier in de beginnende avonduren de dans: salsa. Rond een uur of één gooi je de salsa pasjes aan de kant en ga je los met iedereen.   Op vrijdag en zaterdag is het feestje te vinden in club Tequila. Zodra dit feestje is afgelopen kun je er nog voor kiezen om door te gaan naar de overkant van de straat, naar: CLRS.

3. Wat is je favoriete Surinaamse gerecht?

Mijn favoriete Surinaamse gerecht is toch wel echt: Roti. Roti had ik voordat ik naar Suriname ging nog nooit gegeten. Wanneer ik terug ben in Nederland, ga ik dit zeker nog eens eten. Je krijgt trouwens van dit gerecht behoorlijk vieze handen, but it’s worth it!

4. Bij welk zwembad chill je het liefst?

Mijn favoriete zwembad in Paramaribo is Torarica. Dit komt doordat er veel stagiaires te vinden zijn, dus veel gezelligheid. Ook is het een voordeel dat dit zwembad in het centrum van de stad ligt. Maar het is ook afhankelijk van de tijd die je die dag hebt. Als je de hele dag vrij hebt kan je bijvoorbeeld heerlijk naar Jacana of Torarica voor ongeveer 100 SRD. Als je iets minder lang de tijd hebt, kun je beter naar het Zin resort gaan. Bij Zin resort kan je al voor 25 SRD een plons in het zwembad wagen.

Het zwembad van Torarica.

5. Bij welke winkel in Paramaribo kun je het leukst shoppen?

Er zijn in Suriname niet veel leuke winkels waar je kan shoppen. Dit komt natuurlijk doordat ik de winkels in Nederland gewend ben (Zara, H&M, Berhska, Pull&Bear etc.). De enige winkel in Suriname die hierop lijkt is de Mango. De Mango is te vinden bij de Hermitage Mall. Mijn tip is dan ook: Neem genoeg leuke kleding vanuit Nederland mee.

Mango vlakbij de Hermitage mall.

6. Wat is volgens jou de leukste trip?

De Samaaka Trail. Wij gingen op trip naar twee plekjes aan de Surinamerivier: Botopasi en Gunsi. Tijdens deze tour krijg je meer te weten over de prachtige natuur en cultuur. Het is zo bijzonder om een kijkje te mogen nemen in de Marron cultuur. Ook vond ik het fijn om even te ontsnappen uit de drukte van Paramaribo. Je kan hier pas echt stilstaan bij het feit wat voor avontuur je hier mee maakt!

Een houten huisje tijdens de Samaaka trail.