MKV visum: Afronden in Suriname (deel 2)

Stage

Fleur
February 26, 2018

Wat moet je in Suriname nog regelen voor het afronden van je MKV? 

Stap 1: Douane op Zanderij

Wanneer je bij aankomst bij een van de balies aan de beurt bent, krijg je een stempel in je paspoort die 1 maand geldig is. Binnen deze maand moet je je melden bij de Vreemdelingendienst aan de Mr. J. Lachmonstraat 170.

Stap 2: Naar de Vreemdelingendienst (part I), de dresscode

Als je hierheen gaat, let dan goed op je kleding. Draag een lange broek, een shirt die over je schouders komt en trek dichte schoenen aan, anders kan je geweigerd worden. Je zal waarschijnlijk met de taxi naar de Vreemdelingendienst willen gaan (bijna elke taxi weet het adres, dus Vreemdelingendienst volstaat in de meeste gevallen al).

Stap 3: Naar de Vreemdelingendienst (part II), niet vergeten mee te nemen

Vergeet, voor je de taxi in stapt, niet om je paspoort en je vliegticket van je terugreis mee te nemen. Eenmaal bij aangekomen, laat je deze twee documenten zien en krijg je de volgende stempel die 3 maanden geldig is.

Stap 4: Aanvraag verlenging verblijf

Gedurende deze 3 maanden heb je alle tijd om de documenten die je in Nederland al hebt ingeleverd nog een keer in te leveren, maar dan online. Dit moet via http://www.vz2.juspol.sr en dan de link “aanvraag verlenging verblijf” volgen.

Hiervoor heb je alle documenten nodig die je al hebt ingediend in Nederland én de volgende onderdelen:

·      Verzoekschrift (Mocht je deze niet kunnen vinden, stuur ons een mailtje! We helpen graag!)

·      Minderjarige kinderen (Hetzelfde geldt voor dit bestandje, laat het ons maar weten!)

·      Plakzegel van 1,50SRD (te halen bij bijvoorbeeld Djinipi naast ons kantoor in Paramaribo)

·      Stortingsbewijs van $150 of de tegenwaarde in SRD

Al deze documenten moet je uploaden als een bestand wat kleiner is dan 400KB. Je kan dit online doen of via Paint. LET OP: Je mag er geen foto van de documenten maken en dan in Word kleiner opslaan, dit wordt afgekeurd! 

Stap 5: Uitprinten document "aanvraag in behandeling" en in paspoort bijhouden

Als je dit allemaal hebt ingeleverd, krijg je een mail waarin dan (hopelijk als je alles correct hebt ingevuld) gemeld wordt dat alles goedgekeurd is. Mocht dat het geval zijn, zit er in de bijlage van de mail een documentje die je moet uitprinten en in je paspoort moet bewaren. Dit is het bewijs dat je aanvraag in behandeling is. Het kan namelijk voorkomen dat je helemaal niet je visum kan ophalen voordat je weer naar Nederland vertrekt. Gelukkig mag je met dit bewijs gewoon het land uit, dus no spang!

Stap 6: Sit back and relax, you did it!

Mochten jullie nog meer vragen hebben, documenten willen inscannen of een tosti willen maken, kom gerust langs bij ons op het kantoor aan de Henck Arronstraat 176 (naast de Djinipi)!