MKV visum: Afronden in Suriname (deel 2)

Wat moet je in Suriname regelen?

Wat moet je in Suriname nog regelen voor het afronden van je MKV? 

Stap 1: Douane op Zanderij

Wanneer je bij aankomstbij een van de balies aan de beurt bent, krijg je een stempel in je paspoortdie 1 maand geldig is. Binnen deze maand moet je je melden bij deVreemdelingendienst aan de Mr. J. Lachmonstraat 170.

Stap 2: Naar de Vreemdelingendienst (part I),de dresscode

Als je hierheen gaat, letdan goed op je kleding. Draag een lange broek, een shirt die over je schouderskomt en trek dichte schoenen aan, anders kan je geweigerd worden. Je zalwaarschijnlijk met de taxi naar de Vreemdelingendienst willen gaan (bijna elketaxi weet het adres, dus Vreemdelingendienst volstaat in de meeste gevallenal).

Stap 3: Naar de Vreemdelingendienst (part II),niet vergeten mee te nemen

Vergeet, voor je de taxiin stapt, niet om je paspoort en je vliegticket van je terugreis mee te nemen.Eenmaal bij aangekomen, laat je deze twee documenten zien en krijg je devolgende stempel die 3 maanden geldig is.

Stap 4: Aanvraag verlenging verblijf

Gedurende deze 3 maanden heb je alle tijd om de documenten dieje in Nederland al hebt ingeleverd nog een keer in te leveren, maar dan online.Dit moet via http://www.vz2.juspol.sr endan de link “aanvraag verlenging verblijf” volgen.

Hiervoor heb je alledocumenten nodig die je al hebt ingediend in Nederland én de volgendeonderdelen:

·     Verzoekschrift (Mocht je deze niet kunnen vinden, stuur ons een mailtje! Wehelpen graag!)

·     Minderjarige kinderen (Hetzelfde geldt voor dit bestandje, laat het ons maarweten!)

·     Plakzegel van 1,50SRD (te halen bij bijvoorbeeld Djinipi naast ons kantoor inParamaribo)

·     Stortingsbewijs van $150 of de tegenwaarde in SRD

Al deze documenten moet jeuploaden als een bestand wat kleiner is dan 400KB. Je kan dit online doen ofvia Paint. LET OP: Je mag er geen foto van de documenten maken en dan in Wordkleiner opslaan, dit wordt afgekeurd! 

Stap 5: Uitprinten document "aanvraag inbehandeling" en in paspoort bijhouden

Als je dit allemaal hebtingeleverd, krijg je een mail waarin dan (hopelijk als je alles correct hebtingevuld) gemeld wordt dat alles goedgekeurd is. Mocht dat het geval zijn, ziter in de bijlage van de mail een documentje die je moet uitprinten en in jepaspoort moet bewaren. Dit is het bewijs dat je aanvraag in behandeling is. Hetkan namelijk voorkomen dat je helemaal niet je visum kan ophalen voordat jeweer naar Nederland vertrekt. Gelukkig mag je met dit bewijs gewoon het landuit, dus no spang!

Stap 6:Sit back and relax, you did it!

Mochten jullie nog meervragen hebben, documenten willen inscannen of een tosti willen maken, komgerust langs bij ons op het kantoor aan de Henck Arronstraat 176 (naast de Djinipi)!

 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.