Visum aanvragen voor Suriname

Hoe vraag je digitaal de E-toeristenkaart aan?

E Toeristenkaart (visum) aanvragen voor Suriname

Ga je op vakantie naar Suriname? Dan heb je een geldig visum nodig om het land binnen te komen. Tot oktober 2019 kon je nog heel relaxt je toeristenkaart op de dag van vertrek op Schiphol kopen. Was je een beetje aan de late kant op Schiphol? Dan was het geen enkel probleem, want bij aankomst in Suriname had je wederom de gelegenheid om je toeristenkaart te kopen. Nu is dat anders.

Suriname gaat met de digitale tijd mee en heeft eind 2019 de E-toeristenkaart gelanceerd. Dit zou makkelijker en sneller moeten zijn maar helaas is het een stuk ingewikkelder en omslachtiger geworden om een toeristenkaart voor Suriname te krijgen. Wij van SUforYou namen de proef op de som en testen het aanvraagproces voor je uit.

Welke documenten heb je nodig voor het aanvragen van je E-toeristenkaart ?

  • Kopie van een geldig paspoort;
  • Verblijfadres tijdens je vakantie;
  • Het telefoonnummer van je verblijf in Suriname;
  • Geldig vliegticket dat je kan uploaden;
  • Recente pasfoto.

Online registreren

Suriname werkt met VFS Global als enige autoriteit voor het verstrekken van Visa of Toeristenkaarten. Het heeft daarom ook geen zin om meer geld te betalen bij een visumbureau terwijl je direct kan inloggen op de site van VFS Global. De aanvraag kan je hier doen.

Om de aanvraag te kunnen doen is registratie op de site verplicht.

registreer formulier

Gegevens invullen

Na het inloggen klik je op ‘Gegevens van de aanvrager’ en kom je terecht in een nieuw scherm waar je moet kiezen welke variant visum je wilt aanschaffen. In mijn geval kies ik de E-toeristenkaart. Ga je Suriname combineren met meerdere landen en kom je uiteindelijk weer terug in Suriname? Kies dan voor het visum met meerdere binnenkomsten. Kom je stage lopen in Suriname? Dan kies je voor een MKV (Machtiging Kort Verblijf).

Vervolgens is het tijd om wat eenvoudige gegevens en je paspoortgegevens in te vullen.

Je verblijf in Suriname

Soms moet je drie keer lezen om door te hebben wat ze nu precies van je vragen. Na het invullen van de paspoortgegevens moet je namelijk de ‘naam’ waar je verblijft opgeven. Slaap je in een hotel, guesthouse of appartement? Dan kun je hier de naam van de betreffende accommodatie opgeven. Slaap je bij familie of een kennis? Dan kun je ervoor kiezen om de naam van deze persoon op te geven of je vult hier gewoon familie in.

Documenten uploaden

Het volgende onderdeel is het insturen van de documenten. Stap 1 is een kopie van de houderpagina uit je paspoort. Het is de kunst om hier een goede foto van te maken. Gebruik hiervoor een witte achtergrond. Belangrijk vind ik persoonlijk om altijd je BSN gegevens af te schermen, voordat je het bestand upload en instuurt.

Upload vervolgens je recente pasfoto en E-ticket en het gedeelte van de documenten is voltooid. Belangrijk is dat de pasfoto voldoet aan de richtlijnen die ook gebruikelijk zijn voor een aanvraag van je paspoort en identiteitsbewijs bij de gemeente.

Check check dubbel check en betalen

De kosten voor de E toeristenkaart zijn niet mals. Waar je een paar jaar geleden nog 25 euro kon aftikken steeg dit langzaam naar de 35, maar tegenwoordig betaal je bijna 50 euro. Belangrijk is dus om goed te checken of je een foutje hebt gemaakt, waardoor je riskeert dat je aanvraag wordt afgewezen. Duur grapje namelijk.

Betaal met iDEAL je E-toeristenkaart

Bij de aftrap van de E-Toeristenkaart was het alleen mogelijk om met creditcard te betalen. Gelukkig is dat inmiddels aangepast en betaal je tegenwoordig redelijk eenvoudig met iDeal. Het is wel even goed opletten omdat het scherm waarin je terecht komt, een tikkeltje anders is dan je waarschijnlijk gewend bent. Aan de linkerkant van je beeld vul je eerst al je adresgegevens in en stel je je land (Netherlands) in. Na het invullen van deze gegevens kan je doorklikken op 'You Pay' en kom je in een scherm, waar je je bank kan selecteren. Het betalen spreekt voor zich.

Bevestiging en even afwachten

Na het voldoen van je betaling krijg je een (engelse) mail ter bevestiging. Hoera, het is gelukt om je aanvraag te doen! Nu nog even afwachten totdat je daadwerkelijk je E toeristenkaart per mail ontvangt. Wij kregen na 3 werkdagen de toeristenkaart binnen. Zorg ervoor dat je de toeristenkaart voor vertrek niet vergeet uit te printen. Op Schiphol wordt voor de vlucht gecontroleerd of je beschikt over een geldig visum. Reizigers zonder visum of toeristenkaart mogen niet meer instappen op de vlucht.

Genieten van Switi Sranan

Alles voor je reis is geregeld en je kan genieten van een zorgeloze vakantie. Heb je zin om het binnenland in te gaan? Neem dan een kijkje bij onze Trips & Tours. Heb je nog vragen hebt rondom het aanvragen van je E-toeristenkaart? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen op info@suforyou.nl.

Fijne reis! 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.