Like a local: wonen in Paramaribo

Paramaribo

SUforYou
December 12, 2017

SUforYou interviewt Lise.

Ze heeft in 2014 een half jaar in Suriname stage gelopen en is na het afronden van haar Communicatie studie, anderhalf jaar gaan werken in Paramaribo. Ze was Marketing Manager bij Lucky Store, een Surinaams warenhuis in het centrum van de stad. Inmiddels woont ze weer in Nederland en stellen we haar een aantal vragen over de leukste dingen van Paramaribo.

Lise samen op de foto met Vanessa van Apiapaati

Wat is je favoriete straat van Paramaribo?

De straat van Fort Zeelandia vind ik echt te gek. De koloniale gebouwen in combinatie met de steenoude bomen, vind ik prachtig! Wanneer je de film ‘Wan Pipel’ uit 1975 bekijkt, zie je dat deze straat er nog precies hetzelfde uit ziet als toen. Mooi om te zien dat ze dit goed bewaken.

Wat moet je doen wanneer je het weekend in Paramaribo verblijft?

Mijn ultieme weekend gevoel was lekker chillen aan het zwembad van Hotel Torarica. Zonnen en af en toe een verfrissende duik nemen. Bij dit hotel kun je ook een lekkere lunch bestellen die bij je ligbedje geserveerd wordt. Vooral op zondag is het hier erg gezellig, ze hebben dan live-muziek bij het zwembad. 😊

Waar ga jij het liefst shoppen in de stad?

Ik moet eerlijk bekennen dat het shoppen in Suriname toch wel een beetje tegen valt. Maar als ik shopte dan was het vaak op de make-upafdeling van Lucky Store aan de Jodenbreestraat, het bedrijf waar ik gewerkt heb. Écht mooie make-up voor een spotprijsje.

Lucky store in Paramaribo - Jodenbreestraat

Waar eet je het liefst in Paramaribo?

Voor Surinaams ga ik graag naar de Gadri, voor Javaans naar Sarinah’s en voor de Europese keuken is de Waag toch wel een favoriet. Wanneer je voor écht luxe gaat en gek bent op Thais eten, raad ik je Garden of Eden aan.  

Welke Surinaamse gerechten raad je aan?

Ik vind pom met pastei een heerlijk Surinaams gerecht. Het is officieel een joods gerecht, dat je echt eens geproefd moet hebben. Maar een Surinaamse saoto soep met ei, daar word ik ook blij van hoor.

Wat is je favoriete bestemming in Suriname buiten Paramaribo om?

Het district Boven-Suriname! Zelf ben ik destijds naar Apiapaati geweest. Wanneer je over de Surinamerivier vaart kan ik echt genieten van de natuur om mij heen, de vrouwen die kleren staan te wassen in de rivier en de spelende kinderen in het water. Het lijkt net Afrika! Wat een adembenemend mooi gezicht en wat bijzonder om te zien dat de cultuur hier zo goed bewaard is gebleven.