Plasticvrij op tour

Voor een schoner en duurzamer Suriname

Geen onnodig plastic verbruik bij reizen door onze mooie jungle

 

Bij SUFORYOU bieden we niet alleen toffe reizen aan, maar willen we ook actief bijdragen aan een duurzamere wereld. Ons initiatief, 'Plasticvrij op tour', is onze volgende stap om de prachtige jungle van Suriname te ontdekken met zo min mogelijk gebruik van plastic.

In Suriname is het heel gebruikelijk om voor alles een tasje of zakje te krijgen. Kijk er niet raar van op als je meerdere zakjes in zakjes krijgt en deze zie je tot overmaat van ramp overal in de natuur terug. Tijd om hier dus het goede voorbeeld in te geven, in de hoop dat we het als land veel beter gaan doen.

Missie en doelstellingen

Onze missie is duidelijk: binnen de komende 3 jaar willen we (bijna) volledig plasticvrije tours aanbieden in het Surinaamse binnenland. Dit omvat niet alleen bewustwording onder onze leveranciers, maar ook educatie in de lokale gemeenschappen en investeren in duurzame alternatieven die het overmatige gebruik van plastic minimaliseren.

Waarom plasticvrij?

Ondanks onze status als het groenste land ter wereld, wordt de natuur bedreigd doorvervuiling en overmatig plastic gebruik. Het plastic vormt een gevaar voor wilde dieren die we in het land hebben en onze natuur. Als touroperator voelen wij de verantwoordelijkheid om dit tegen te gaan en de natuur te behouden voor toekomstige generaties.

Hoe wij het aanpakken

Om onze doelen te bereiken, zullen we een deel van onze winst herinvesteren in het verduurzamen van onze activiteiten. Dit omvat het inhuren van experts die onze gidsen, leveranciers en lokale gemeenschappen opleiden over duurzame alternatieven en bewustwording. Vanuit de leveranciers kunnen we meer gaan werken met herbruikbare verpakkingsmaterialen, die een minder negatieve impact hebben op de natuur. Onze gidsen zullen nog bewuster zijn van de omgeving waarin ze acteren en de locals in de dorpen zullen hun eigen omgeving nog beter omarmen.

Verder investeren wij zelf in de juiste leveranciers die rekening houden met het plastic verbruiken en produceren we duurzame waterflessen zodat we niet onnodig veel plastic inkopen. We zetten in op waterpunten, waarbij je als toerist je waterfles op genoeg plekken kan vullen.

SUFORYOU waterflessen

Educatie in het binnenland

We geloven dat bewustwording begint met educatie. Daarom zullen we trainingen organiseren in het binnenland. Hier informeren we onze partners en lokale bewoners over de impact van plastic op het milieu zodat ze kennis ontwikkelen om duurzame keuzes te maken.

Duurzame alternatieven

In samenwerking met experts zullen we duurzame alternatieven onderzoeken en implementeren voor de gebruikelijke plastic producten, die tijdens onze tours worden gebruikt. Denk hierbij aan herbruikbare verpakkingen, biologisch afbreekbare materialen en innovatieve oplossingen die onze ecologische voetafdruk verminderen.

Waterfles: jouw bijdrage als je reist met SUFORYOU

Kies je voor een tour met SUFORYOU, dan moedigen we je aan om jouw eigen waterfles mee te nemen. Geen eigen fles? Geen probleem! Bij ons kun je een duurzame waterfles aanschaffen tegen een eerlijke prijs. De volledige opbrengst van de waterfles gaat rechtstreeks naar het 'Plasticvrij op tour' project. Op deze manier dragen niet alleen wij als organisatie bij, maar ook jij als reiziger speelt een essentiële rol in het verminderen van plastic afval tijdens onze avonturen. 

Doe met ons mee op deze reis naar een duurzamere toerismebranche, door te kiezen voor onze tours en reizen. Wil je extra bijdragen aan dit project? Dan is dat een warm steuntje in de rug en kunnen we onze doelen nog sneller realiseren.

 

Gran tangi,
Team SUFORYOU

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.