Stagelopen bij SUforYou: Emma deelt haar ervaringen

Stage

SUforYou
January 6, 2018

Stage lopen bij SUforYou: Emma deelt haar ervaringen

SUforYou is continu in ontwikkeling. Zo hebben wij ons team de laatste maanden verder uitgebreid. Ook geloven wij in het opleiden van aanstormend talent en investeren dan ook veel tijd in het ontwikkelen van kennis. In deze blog gaan we in gesprek met Emma, die vijf maanden bij SUforYou in Paramaribo stage heeft gelopen.

Wat voor opleiding doe je momenteel?

Ik studeer Sport, Management en Ondernemen aan de HvA. Ik zit nu in mijn vierde jaar en dat betekent dat ik bijna sportmanager ben. Dit klinkt heel breed, ja nou dat is het ook. Ik word op alle vakgebieden opgeleid, denk aan marketing, sales, finance en organisatie. Dus zodra ik ben afgestudeerd kan ik alle kanten op en dit geeft je enorm veel vrijheid. Ik leer veel theorie en mag dit elk jaar in een andere vorm toepassen. Ik heb daarom inmiddels al 4 stages gelopen, mijn eigen onderneming opgestart en naar het buitenland mogen gaan.

Hoe bevalt je stage bij SUforYou? 

Dit jaar mag ik stage lopen bij SUforYou. Een mooie uitdaging vond ik zelf en deze gedachte klopt. Ik zit bijna aan het einde van mijn stage periode en kijk met een hele grote glimlach terug op een geweldige tijd. Je wordt met open armen ontvangen, de grappen rollen over de werkvloer en de professionaliteit straalt zich uit naar buiten. Een prachtig bedrijf om een steentje aan bij te dragen. Mijn steentje heeft hopelijk een grote impact. Ik ben aangenomen voor het opzetten van de Sportpas. Dit betekent dat het assortiment wordt uitgebreid met sport, waardoor studenten bij ons op een eenvoudige en voordelige manier kwalitatief goed kunnen sporten. 

Hoe ziet jouw werkdag er meestal uit? 

Mijn werkdag begint om 9 uur. Dit betekent voor mij dat ik kwart voor 9 mijn bed uit stap, want ik heb het geluk dat ik achter mijn stage woon. Het begin van de werkdag betekent altijd een kopje oploskoffie en bij babbelen met je collega’s. Ook al raak je nooit uitgepraat is het toch wel nodig om na een half uurtje te beginnen met de dagelijkse bezigheden. De ene keer betekende dit voor mij het organiseren van een evenement en de andere dag waren het afspraken met partners voor het opzetten van de Sportpas. Een leuk moment van de dag is de lunch. Er zijn drie opties voor lunch: tosti, noodles of lekker Surinaams eten halen. Kortom de lunch is altijd een feestje!

Krijg je veel verantwoordelijkheden? 

Je krijgt net zoveel verantwoordelijkheden als dat je zelf wilt. Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het eerste evenement, eindverantwoordelijk voor de twee andere evenementen en ook eindverantwoordelijk voor de sportpas. Pak jij de verantwoordelijkheden, dan leer je naar mijn idee het meeste. Er worden continu nieuwe projecten opgezet en evenementen georganiseerd het is aan jezelf of jij de verantwoordelijkheid durft te pakken. SUforYou biedt het, je moet het alleen zelf oppakken! 

Zou je anderen ook aanraden om bij SUforYou stage te lopen? 

Ja! Ik raad vooral iedereen aan om naar Suriname te komen. En als je dan toch voor stage komt, ga dan solliciteren bij SUforYou. Een redelijk Nederlands bedrijf met een hardwerkende instelling, waar veel ruimte is voor je eigen inbreng en heel veel vrijheid is. 

Wat wil je graag doen in de toekomst? 

Over 20 jaar wil ik deel uit maken van de Olympische Spelen. Nee niet meedoen, maar wel organiseren! Het is een groot doel, maar zonder een droom vind ik het lastig om mijn loopbaan in te vullen. In de toekomst zal ik denk ik altijd bij een internationaal bedrijf te werk gaan, omdat ik dan alle delen van de wereld mag ontdekken.