Top 10 leukste zwembaden van Paramaribo

Top 10 leukste zwembaden van Paramaribo

Na een drukke stageweek is er (naast een trip naar het binnenland), niets lekkerder dan een dagje tot rust komen aan één van de zwembaden in Paramaribo. Er zijn veel verschillende zwembaden waar je lekker kan genieten van de Surinaamse zon. Omdat er best veel keuze is, vertel ik jullie mijn persoonlijke top 5 leukste zwembaden van de stad.

1. Torarica

Met stipt op nummer één staat Torarica. Er ligt een prachtige zwembad bij het luxe hotel Torarica. Voorheen was het zwembad alleen toegankelijk voor bezoekers van het hotel. Nu is dit zwembad altijd goed gevuld met stagiaires, waardoor je altijd even kunt socializen met elkaar.Heerlijke ligbedden, verschillende lekkere hapjes en drankjes en Surinaamse hitjes. Het water van het zwembad is altijd van lekkere temperatuur waardoor je de hele dag in het zwembad kan blijven liggen. Op zondag wordt vaak het evenement revive gehouden. Er wordt dan echt een Sunday Funday gehouden met een dj. Je betaalt voor een dagje Torarica SRD 90,- met de Studentenpas (SRD 100,- zonder Studentenpas). Adres: Mr. L. J. Rietbergplein, Paramaribo


Zwembad van hotel Torarica

2. Jacana

Jacana is een luxe hotel met een heel mooi zwembad. Het zwembad is aangelegd met sierlijke rotsen, tropische bomen en een hoge waterval. Je kan hier lekker chillen in de waterval of een cocktail bestellen aan de bar in het zwembad. Ja, je leest het goed. Een bar ín het zwembad. Bij Jacana hebben ze vaak in het weekend een speciale deal dat je voor ongeveer SRD 200,- ook nog mee kan eten van hun overheerlijke BBQ. De omgeving van het zwembad vind ik leuker dan bij Torarica, maar de sfeer is wel wat minder. Het is hier ook een stuk kleiner waardoor je het wel al wat sneller gezien hebt. Wel is dit zeker een aanrader om eens te bezoeken. Adres: Commewijnestraat 35, Paramaribo.

Zwembad van hotel Jacana

3. ZIN

ZIN resort heeft een relaxt zwembad en fijne ligbedden. Hier kan je goed genieten van een dagje rust, maar het is wel iets primitiever dan de twee voorgangers. Niet gek natuurlijk want je betaalt voor ZIN ook een stuk minder. Bij ZIN zijn ook veel stagiaires te vinden en er hangt een prima sfeer. Vaak een lekker muziekje en ook hier: verschillende lekkere hapjes en drankjes. Hoeft al die luxe voor jou dus even niet en wil je gewoon lekker chillen en zwemmen? Dan is ZIN de perfecte optie voor jou. Adres: Van Roseveltkade 20, Paramaribo.

Zwembad van ZIN Resort

4. Greenheart

Greenheart is een knus maar erg karakteristiek hotel. Het lijkt op een groot huis, maar heeft hele leuke ingerichte kamers. Zeker ook een aanrader voor wanneer je ouders op bezoek komen. Het zwembad is niet groot maar wel gezellig wanneer je met een paar vrienden hier heen wilt om even te chillen. Je betaald SRD 35,- maar kan hier dan ook gebruik maken van het basketbalveldje achter het zwembad. Heb jij geen zin in veel drukte? Ga dan lekker naar Greenheart om een duik te nemen. Adres: Costerstraat 68, Paramaribo.

Zwembad van hotel Greenheart

5. Krasnapolsky

Kenny B zong er al over in zijn hit Paramaribo: “lekker chillen bij Krasje”. Hij heeft het hier over het heerlijke dakterras mét zwembad van Krasnapolsky. Hotel Krasnapolsky
is gevestigd in het midden van het centrum met vele winkels eromheen. Een mooi zwembad waar je lekker kunt zonnen en een boekje lezen. Wat ook nog eens leuk
is: bij de entreeprijs inbegrepen zit een drankje en een lekkere lunch. Dus wil jij uitbrakken en eten bij het zwembad? Ga dan naar het dakterras van Krasnapolsky. Adres: Domineestraat 39, Paramaribo.

Zwembad van Hotel Krasnapolsky

6. Babylon

Een pareltje wat veel mensen niet kennen is het zwembad bij hotel Babylon. Woon je in de buurt van de Hermitage Mall dan is dit zwembad zeker in de buurt. Wil je eens iets anders en niet tussen alleNederlandse toeristen of stagiaires liggen, dan kan ik je dit zeker aanraden.Het zwembad geeft je met de palmbomen en decoratie helemaal het gevoel alsof jein Thailand bent. Doe je ogen dicht op een van de kleurrijke ligbedden die ook nog eens heerlijk liggen en je zult heerlijk kunnen wegdromen. Voor 11 dollarkan je hier zwemmen en krijg je er een hapje en drankje bij. Adres: Lalla Rookhweg 25, Paramaribo.

7. Courtyard Marriott

Courtyard Marriott Paramaribo is een enorm hotel dat uitzicht geeft over de Surinamerivier. Bij binnenkomst geeft het hotel je een westerse indruk door de aankleding en het personeel. Op weg naar het zwembad word je vriendelijke gegroet door de mensen die er werken. Nadat je een handdoek bij de badmeester hebt gehaald kan je deze op een van de bedjes rondom het zwembad uitleggen. Er zijn genoeg parasols om toch lekker aan de rand van het zwembad in de schaduw te kunnen liggen. Omdat het Marriott over de hele wereld gevestigd is, heeft een naam hoogt houden. Hierdoor is de servicedan ook erg goed en alles draait om de klant. Je kunt hier zwemmen voor SRD111,- en daarbij kan je kiezen uit drie maaltijden en een sap. Adres: Anton Drachtenweg 50-54, Paramaribo.

8. Houttuyn

Neem een keer een duik in het zwembad van Houttuyn Wellness River Resort en kom hier helemaal tot rust. Net buiten de drukte van de stad vind je dit prachtige resort. Naast een wellness pool is er ook een jacuzzi om lekker in te chillen. Het is een gastvrije plek dat nog maar kort bestaat. Het resort is prachtig opgebouwd en erg schoon. De uitgebreide keuze op de menukaart laat je dan ook watertanden. Wil je naast het zwemmen je ook een heerlijk laten verwennen, neem dan een heerlijk uitgebreide massage.Voor SRD 90,- kan je lekker pootjebaden en krijg je er iets te drinken bij en een fruitsnack. Adres: zijstraat watermuntweg, Paramaribo.

9. Watertuin

Wat niet veelmensen weten is dat er bij het RCR Medical Centre ook gezwommen kan worden doorgasten. Het zwembad heeft de naam de Watertuin. Het is een rustig zwembad metuitzicht op Commewijne. Voor maar SRD 35,- kan je hier de hele dag lekkerrelaxen. Het zwembad is omringd door palmbomen dus een vakantiegevoel ga jezeker krijgen. Daarnaast heeft het ook nog een restaurant waar je goedkoop en lekkerkunt eten. In het weekend is er altijd een actiedeal, Swim, Eat & Drinkvoor SRD 85. Adres: Anton Dragtenweg 68, Paramaribo.

10. Ramada

Altijd al eens willen zwemmen op een dak vaneen hotel? Dit is mogelijk bij Ramada Rooftop. Vanaf het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel om te zwemmen ligt tegenover Hotel Torarica. Als je binnenkomt loop je eerst door het casino. Dus wil je kijken of het geluk vandaag in jouw handen is, waag een gokje. Voor SRD 90,- kan je van’s morgens tot ’s avonds gebruik maken van het zwembad. Bij de prijs inbegrepen, kan je kiezen uit een aantal gerechten om te lunchen met een verfrissend koud drankje erbij. Adres: Kleine waterstraat 9, Paramaribo.

We zijn benieuwd. Welk zwembad in Paramaribo is jouw favoriet? 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.