Tien redenen om naar Blanche Marie te gaan

Tien redenen om naar Blanche Marie te gaan

Het beste van het Westen. Zo wordt Blanche Marie in Suriname ook wel genoemd. Ben jij benieuwd wat je allemaal mag verwachten? Lees dan snel verder.

Boek hier jouw tour naar Blanche Marie

1. Een van de meestongerepte gebieden

Het westen van Suriname is één van de meest ongereptegebieden van Suriname en daarmee misschien wel één van de meest ongereptegebieden van de wereld. Onderweg naar de watervallen rijdt je langs vijf dorpen en verder zie je alleen maar jungle, jungle en nog eens jungle. Indit gebied merk je pas echt hoe groots de natuur kan zijn.

2. Veel wildlife

Doordat het West-Suriname gebied zo ongerept is, is de kansop het spotten van wildlife erg groot. Hoe minder mensen er in een gebied wonenhoe groter de kans is dat je dieren zult spotten. Spot luiaards, brulapen, slangen en als je echt geluk hebt een jaguar of een tapir.

Een groene boomboa

3. Back to basic

Tijdens deze tour kun je ervoor kiezen om een nacht middenin de jungle te overnachten. Je kunt je eigen avondeten vangen door te gaanvissen. In de avond genieten van een heerlijk kampvuur onder het genot van Borgoe ofeen koude Djogo. Mocht je toch niet zo avontuurlijk zijn aangelegd, dan is ditook geen probleem. De eerste dag zal er dan direct naar de Blanche Marie watervallen wordendoorgereden, om hier in een mooi complex te overnachten.

4. Je ontdekt debauxietwegen met een open jeep

Het toffe aan deze tour is dat je de keuze hebt om de tourmet een open jeep af te leggen. Behalve dat de tour hierdoor een zeeravontuurlijk karakter krijgt, zie je natuurlijk ook veel meer van het gebiedzelf. De wegen naar Blanche Marie maken de tour ook behoorlijk avontuurlijk.Het merendeel van de weg naar Blanche Marie bestaat namelijk uit bauxietwegen.Dit zijn zeer hobbelige wegen die een rood/oranje kleur hebben. Deze kleur hebben de wegen door het vele ijzer wat er inde grond zit.

De Jeep

5. Het beklimmenvan het Bakhuis gebergte

In Suriname liggen er verschillende bergenketens. In hetwesten van Suriname ligt het Bakhuis gebergte. Tijdens deze tour kan jij dezebergketen bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht op het prachtigeomringende gebied.

6. De gigantischewatervallen

Het hoogtepunt is natuurlijk de BlancheMarie watervallen. Hoe mooi is het om deze gigantische watervallen complexmet eigen ogen te bewonderen. Hier kun je bij de juiste waterstand heerlijk zwemmen en de watervalals een natuurlijke massage laten werken. Het uitzicht op dit sprookjesachtigetafereel is op zijn allerzachtst gezegd ‘magisch’ te noemen.

De Blanche Marie watervallen

7. Je bezoekt deoudste bewoners van Suriname

In het westen van Suriname liggen zeer weinig dorpen. Eenvan de dorpen die er liggen is Apoera. Apoera is een klein Inheems dorp en in ditdorp wonen vooral Trejo Indianen. De Trejo Indianen zijn de eerste bewoners vanSuriname. Tijdens het bezoek leer je de Inheemse cultuur kennenen kun je de lokale economie steunen door handgemaakte souvenirs te kopen.

8. Een spookstation

In de jaren 70 waren er plannen om Apoera het Paramaribo vanhet westen te maken. Een van deprestigeprojecten was het treinstation van Apoera. Dit is het enigetreinstation met bijbehorende treinen in Suriname. De binnenlandse oorlogzorgde er echter voor dat de meeste plannen om Apoera groots te maken, niet vande grond zijn gekomen. Het treinstation en treinen hier nog steeds. Op ditmoment zijn de enige bezoekers van het station de grote vleermuizen.

9. Varen over de grens

De grote Corantijnrivier vormt de grens tussen Guyana en Suriname. Tijdens de 4- daagse tour maak je ook een boottocht maken over deze gigantische rivier. Als je geluk hebt zie je zelfs de zeekoeien in Corantijn rivier zwemmen, terwijl je in de boot geniet van de zon.

De vaartocht naar Avanavero

10. Avanavero

Mocht je een 4-daagse tour willen gaan doen dan heb je ookde mogelijkheid om op het Avanawiro resort te overnachten. Het Avanawiro resortis een van de meest bijzondere resorts van Suriname. Dit resort ligt op eeneiland dat midden in een zijtak van de Kabalebo rivier ligt. Tijdens devaartocht vaar je tussen de gigantische rotsen en de ongerepte natuur. Bij eenlage waterstand zie je de Eeuwenoude Inheemse rotsschilderingen. Op het eilandis het puur genieten en kom je helemaal tot rust. Je kan een wandeling over heteiland maken, zwemmen of met een boot op de rivier piranha’s vissen.

De Kabalebo rivier

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.