10 redenen om op Expeditie Djoemoe te gaan

10 redenen waarom deze unieke trip naar Boven-Suriname een échte aanrader is!

10 redenen om op Expeditie Djoemoe te gaan

Een unieke trip naar Boven-Suriname. Expeditie Djoemoe is een prachtige trip naar Boven Suriname. Hieronder vind je 10 redenen om deze tour te doen:

1. Waanzinnige uitzichten vanaf de Suriname rivier

Het avontuur van deze trip begint al bij de reis naar Bendekonde toe. Na zo’n 3 á 4 uurtjes rijden is het tijd om de tocht voort te zetten over water. Met een korjaal boot vaar je over de Suriname rivier naar Bendekonde. Deze rivier gaat dwars door de jungle, wat voor prachtige uitzichten zorgt!

2. Slapen in een echt Saramacaans dorp

Je zult tijdens deze trip in Bendekonde verblijven. Dit mooie dorp ligt aan de Suriname rivier. Doordat je hier verblijft krijg je veel mee van de Saramacaanse cultuur uit de regio. Je ziet met eigen ogen hoe de mensen daar leven.

Bendekonde, Boven-Suriname

3. Persoonlijke touch

Deze trip wordt georganiseerd door Huub. Gids Huub is opgegroeid in het dorp Bendekonde en zijn familie woont er nog steeds. Hij kan je dus van alles vertellen over het leven in het dorp en alles er omheen. Dit zorgt voor een zeer persoonlijke touch van de trip.

4. De rustgevende Kastuu dam

Kies je voor een 4daagse trip, ga je nog een stuk verder dan het dorp. Je vaart nog zo’n 2 uren de rivier af, naar de Kastuu dam. Je laat de laatste dorpen langs de rivier achter je en verdwijnt de onbewoonde jungle in. De Kastuu dam is een natuurlijke dam waar je heerlijk kunt zwemmen, vissen en nog veel meer. Het is een plek waar je heerlijk tot rust komt.

Hangmattenkamp bij Kastuu dam

5. Back to basic avontuur

Bij de Kastuu dam zul je ook overnachten. En dat op een back to basic manier! Voel je helemaal één met de natuur liggend in je hangmat terwijl je luistert naar de rivier en de geluiden uit de jungle. Ook zal je voor je eigen avondeten zorgen door te gaan vissen of krabben te vangen.  

Krabbensoep

6. Indrukwekkende jungletochten

Tijdens deze trip ga je meermaals de jungle in om de Surinaamse flora en fauna te ontdekken. Vooral de avondtocht is een heus avontuur. Je loopt door de donkere jungle met alleen je hoofdlamp als licht. Dit geeft een hele andere dimensie aan de majestueuze jungle.

7. Spot veel wildlife

Tijdens de hele trip, maar voornamelijk met de jungletochten, is er een grote kans dat er veel wildlife op je pad komt. Zie de apen door de bomen slingeren óf vind de goliathvogelspin in haar hol! Naast dit maak je ook kans om slangen, kikkers, kaaimannen en nog veel meer te spotten.

8. Natuurlijke massage bij de Tapawatra vallen

Na zoveel avontuur is het ook weleens tijd om lekker te relaxen en waar kan dat nou beter dan bij de Tapawatra vallen? Je kunt hier lekker zwemmen of genieten van een natuurlijke massage of bubbelbad. Wat wil je nog meer?

9. Zonsondergang vanaf de Ananasberg

De zonsondergangen in Suriname zijn adembenemend, maar waar kan je die nou beter zien dan hoog op een berg? Dit ga je dan tijdens deze trip ook doen. Aan het eind van de middag loop je dwars door de jungle in een uurtje de Ananasberg op. Boven aangekomen is het tijd om te genieten van het schitterende uitzicht en de prachtige zonsondergang.

Ananasberg, Boven-Suriname

10. Djoemoe

Het dorp Djoemoe ligt naast Bendekonde. Dit is een belangrijk dorp voor de lokale bevolking. Hier staat namelijk gezondheidscentrum Djoemoe van de Medische Zending. Huub neemt je hiermee naar toe, net als het schooltje waar hij vroeger op heeft gezeten. Zo krijg je een goede indruk van het leven in deze omgeving.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.