10 redenen om naar Seliba River Glamping in Suriname te gaan

De avontuurlijke glamping langs de Surinamerivier

10 redenen om naar Seliba River Glamping te gaan


Uniek en verrassend! Seliba River Glamping in Suriname is een unieke plek aan de Surinamerivier. Een plek waar je heerlijk een paar dagen kunt vertoeven om te ontsnappen aan de drukke stad. Het is zo’n 2 a 3 uur rijden vanaf Paramaribo, waar je vervolgens op een boot stapt om de glamping te bereiken.

De naam Seliba betekent ‘langs het water’. Maar wat betekent nu eigenlijk een glamping? Het woord glamping is een samenvoeging van 'glamorous' en 'camping', waarbij gerefereerd wordt naar de luxe van de accommodatie. Glamorous kamperen dus. In deze blog vertellen we je graag de highlights van Seliba River Glamping in Suriname.

1. Voormalig koffie & cacaoplantage

Seliba is een voormalige plantage. Hier hebben onze voorouders gewerkt als tot slaaf gemaakten. Dat er veel geschiedenis in deze grond zit is een understatement. Zo zijn de geulen vroeger met de hand uitgegraven door tot slaaf gemaakten die hier op de plantage werkten.

De grootste wens van onze familie was om het stuk grond begaanbaar te maken en te houden. Want aan een overwoekerde en onbegaanbare plek heb je immers niets toch? En zo kwam in 2017 langzaam het idee om een unieke plek te creëren waar je je terug kunt trekken. Weg uit het drukke Paramaribo en genieten van het geluid van de natuur. Een plek waar je ultiem kunt relaxen met comfort.

2. Slapen in een tipi tent

De grote experience van de glamping in Suriname, is het slapen in een tipi tent. Je kunt hem vergelijken met een klassieke tipi tent, maar doordat de wanden wat breder opgezet zijn heb je meer ruimte in de tent. En aan alles is gedacht: De tent staat op een houten vlonder. Hierdoor stroomt het regenwater tijdens een tropische bui er gewoon onderdoor.

 3. Wakker worden met uitzicht en het geluid van de jungle

Op Seliba begeef je je midden in de natuur. Wanneer je wakker wordt in de tent, kijk je recht uit over de Surinamerivier. Een aangenaam uitzicht als je het ons vraagt.

Genieten op Seliba met deze tour

4. Comfortabel en stijlvol overnachten

Op Seliba staan tipi's die met liefde en smaak zijn ingericht. Iedere tipi heeft haar eigen kleurenthema en daarbij passende accessoires. Van Amsterdam tot aan Paramaribo en van Zuid-Afrika tot Vietnam. Letterlijk overal hebben we inspiratie opgedaan en spullen verzameld om de tipi's in te kunnen richten. Deze handgemaakte vloerkleden komen bijvoorbeeld uit Hanoi (Vietnam). In welke tipi je ook slaapt, alles tipi's zorgen voor een ontspannen en zen gevoel...

De inrichting

5. Ontspannen in de hottub

Een glamping is natuurlijk niet compleet zonder een hottub. Hier kun je met maximaal 5 personen genieten van het warme water en de gezelligheid. En wanneer het helder is, kun je ook nog eens genieten van een bizarre sterrenhemel zoals je die van Suriname gewend bent. Het is net alsof de hemel verlicht is met kleine lampjes.

6. Suppen over de rivier

Zin om even actief op pad te gaan? Ga dan met je supboard ‘suppen’ over de Surinamerivier. Seliba beschikt over 4 supboarden met peddels, waarmee je een stukje over de rivier kunt peddelen. Met een beetje geluk spot je onderweg ook nog wat wilde dieren.

7. Kampvuur

Wanneer het donker wordt steken we het kampvuur aan en is het tijd om marshmallows boven het kampvuur te roosteren. Lichtjes aan, kampvuurtje aan en lekker smikkelen! Met het knisperende vuur op de achtergrond kun je als je geluk hebt, ook nog eens genieten van een indrukwekkende sterrenhemel.

Slapen in een luxe tipitent met deze rondreizen

7. Hengelen bij waterkant

Wanneer je gaat vissen, spreek men in Suriname van 'hengelen'. Op het waterterras aan de waterkant kun je je hengel uitgooien en een poging wagen.

8. Een zwembad

Dit spreekt voor zich toch? Een zwembad omringt met de natuur. Hoe chill is dat?

9. Jungle wandelingen & vogels spotten

Niet alleen je slaapplek is dik in orde, maar op Seliba River Glamping kun je je hart ook ophalen als je vogelliefhebber bent. Kijk deze parel, gewoon aanwezig op de glamping. Gids Dick: " In 5 jaar Suriname, heb ik deze mega bijzondere vogel nu voor het eerst gespot" .

10. Borrelen bij de LOBI bar

Een container naar de glamping vervoeren bleek net een brug te ver. Maar we kunnen er zelf ook eentje maken toch? Dit is de keuken en bar van Seliba River Glamping. Zie jij jezelf hier al zitten, genietend van het zonnetje en een lekkere verse sap in je hand? 

 

We hopen dat we je geïnspireerd hebben na het zien van deze foto's. Ben jij verkocht en wil je graag een nachtje vertoeven op Seliba? Dat kan, meer informatie vind je hier.

 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.