De top 10 parels van Paramaribo

Must see must do

De parels van Paramaribo: 10 plekken die je ervaren moeten hebben

Je tijd in Paramaribo wil je natuurlijk op zijn best benutten. Met deze top 10 heb je de mooiste parels te pakken die je gezien moet hebben als je in de houten hoofdstad van Suriname bent! Mijn naam is Naomi van der Pan, stagiaire in het jaar 2022. In deze gastblog neem ik je graag mee.

1. Wakapasi

Langs de Palmentuin bevindt zich Waka Pasi. Dit betekent looppad in het Surinaams. De promenade vult zich met kleine houten cabana's met lokale art & crafts die met liefde gemaakt zijn. Hier kun je ook leuke musthaves halen zoals armbandjes en zeepjes. Maar ook een gezellig drankje doen of een ijsje halen.😋. Het is zowel 's middags als 's avonds de plek om te meeten met je vrienden. Op sommige avonden wordt er zelfs salsa gedanst in de schaduw van de sfeervolle palmbomen.

2. Healthy Community Café

We moeten natuurlijk ook aan de nodige vitamientjes denken. Met de gezonde, verse smoothies & breakfast bowls van HCC, boost jij je immuunsysteem. Deze hotspot staat in het teken van duurzaamheid en dat laten ze duidelijk zien door afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Pssst… Deze smoothies zijn een echte aanrader na een avondje stappen. 😉. Je vindt deze hotspot aan de van Roseveltkade in Paramaribo.

3. The Nail Lounge

Beautybabes opgelet! Bij The Nail Lounge kun je jezelf even in de watten leggen. Onderga een manicure, pedicure of laat je haar knippen. Deze twee ondernemende zusjes zijn experts in hun vak en zijn ook nog eens gezellig om een babbeltje mee te maken! Deze nagelstudio vind je aan de Kleine Dwarsstraat.

4. Sweetie Coffee

Dé plek voor koffie liefhebbers maar ook voor de zoetekauwen onder ons. Bij dit familiebedrijf kun je onder het genot van een drankje genieten van een van de lekkere zelfgemaakte gebakjes. Dit is overigens ook de spot om nieuwe mensen te ontmoeten. Geen idee wat je moet kiezen van de kaart? Onze all-time favorite is de Iced Coffee met slagroom. 🤩  

5. Centrale Markt

Deze markt overtreft ze allemaal. Hier haal je in de vroege ochtenduren al je verse groenten, vis, vlees en fruit voor een prikkie. De geuren en kleuren komen je hier tegemoet en je maakt kennis met lokale oogsten die je nog nooit gezien hebt. Naast voedingswaren verkopen ze op de bovenverdieping ook andere uiteenlopende spullen zoals hangmatten, die je echt nodig gaat hebben in Suriname.😎

6. Bar Bizar

Aan het einde van de Nassylaan bevindt zich deze sfeervolle tent. Ze serveren de lekkerste quesadilla’s en organiseren leuke karaoke nights en kunstmarkten. Of je nu met z’n tweeën bent of met een grote groep, het is altijd gezellig bij Bar Bizar. Een feestje om te zijn! 

7. Kleine Dwarsstraat

Dé uitgaansstraat van Paramaribo. ’s Nachts komt deze straat volledig tot leven en staat het bomvol met gezellige mensen. Bestel een Parbo’tje en dans tot diep in de nacht in clubs als Tequila of CLRS.

8. De cultuurtuin

Een stukje jungle midden in de stad en een favoriete hotspot onder de hardlopers. In de cultuurtuin kom je helemaal tot rust. Als je een goed oog hebt, zijn er luiaards en aapjes te spotten in de bomen. Tip: Je kunt ook de Urban Wildlife trip boeken bij SUforYou. Tijdens deze trip leert de gids je alle kneepjes over hoe jij het beste deze dieren kunt spotten in dit begroeide stukje bos.

9. Zus & Zo

Een klassieker, maar niet te vergeten in deze lijst van pareltjes. Hier ervaar je de ultieme relaxte sfeer van Suriname. Naast het gezellige café kun je er ook fietsen huren, events bezoeken of een nachtje slapen in hun guesthouse.

10. De Waterkant

De Waterkant draagt een mooi stukje cultuur en historie met zich mee. Dit is de entree van het oude stadscentrum, waar de Amsterdamse architectuur nog goed te zien is. De monumentale huizen staan overigens op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hongerig na het wandelen? Aan de Waterkant is het Surinaamse tentje De Gadri gevestigd, waar ze overheerlijke lokale gerechten serveren, yum!

No items found.
No items found.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.