10 spots buiten Paramaribo om te zwemmen

Leuke resorts waar je een dag kan genieten van de natuur en het water.

10 heerlijke spots buiten Paramaribo om te zwemmen

Ben je de hele dag vrij en wil je toch liever even de stad ontvluchten in plaats van naar een van de zwembaden in de stad te gaan? Er zijn ook veel leuke resorts waar je een dag kan genieten van de natuur en het water. Zelf vind ik het leuker om het weekend een taxi te pakken richting Domburg, om daar bij één van de resorts te chillen. Daarom vertel ik je hier nog vier extra plekjes die ik je zeker kan aanraden.

 1.    Marina Waterland Resort

Marina Resort is een mooie plek om te genieten van de natuur. Je kan genieten op een ligbed aan het strandje, maar je kunt ook een kano of SUP pakken en de Surinamerivier op gaan. Dit is altijd het eerste wat ik doe, een SUP pakken en een heel stuk de Surinamerivier op peddelen. Pas wel een beetje op, want de stroming kan best heftig zijn.

Marina Resort

2.   White Beach

White Beach is onder de stagiaires erg bekend. Bijna iedereen is er weleens geweest. Het gevoel alsof je even op een strand in Europa bent. Soms is het wel lekker om even terug te gaan naar wat je gewend bent. Het witte strand, de mooie hutjes, de palmbomen en de heerlijke vibe maakt het compleet om bij White Beach een dagje te vertoeven.  

White Beach

3. Parabello

Parabello is ook een resort dat in het district Para ligt. Hier kun je heerlijk relaxen en zwemmen in je hangmat liggen en genieten van de natuur. Wat ook leuk is, is dat je er nog meer kan doen dan alleen maar zwemmen. Bij Parabello heb je ook de mogelijkheid om een kano te huren en over het meer heen te kajakken. Voor de echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om te ziplinen. Bij Parabello is namelijk een van de langste ziplines van Suriname. Met een enorme vaart vlieg je over het meer waarin je net nog hebt gezwommen. Parabello is dus een plaats die voor iedereen wel iets heeft. Wil je relaxen dan kan dit. Houdt je meer van actie en avontuur dan ben je bij Parabello op de juiste plaats.

Het resort Parabello

4. Colakreek

Colakreek is zeer waarschijnlijk de aller populairste badplaats van Suriname. Colakreek ligt vlakbij Zanderij in het Savannegebied. Het water wat door de kreek loopt lijkt op Coca Cola vandaar ook de naam Colakreek. Het water heeft deze kleur vanwege de planten. Het water is ontzettend fris en koud, dus ideaal om even een lekker dagje af te koelen. Dit is ook de ideale plaats om te leren en te zien hoe de Surinamer een dagje uit aanpakt. Meestal hebben de Surinamers voor een heel leger gekookt en trekken ze als snel de koelboxen en de bbq uit de auto.

Het beroemde Colakreek

5.   Overbridge River Resort

Een ander mooi zwemresort dat in het district Para ligt is het Overbridge River Resort. Dit resort ligt midden in het bos aan de Suriname rivier. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Surinamerivier en het bijliggende oerwoud. Er is een zwembad waarbij er rivierwater in het zwembad wordt gepompt. Dit heeft het resort bewust gedaan zodat er geen piranha's in het water komen. Verder zijn er ook zeer veel strandhutten waar je, je hangmat op kunt hangen en lekker kunt luieren met een cocosnoot of een stuk watermeloen in je hand. Mocht je even iets anders willen doen dan is er ook nog de mogelijkheid om te voetballen of volleyballen op het volleybalveld.

Het Volleybalveld op het Overbridge River Resort

6.        Berlijn

Berlijn is ook weer zo'n oude plantage in het district Para net achter Zanderij. hier werd vooral kaphout verbouwd voor de huizen- en wegenbouw in Paramaribo. Nu zijn de nazaten van de tot slaaf gemaakte bezig met het maken van een resort. Hier ligt een heerlijke kreek met bruin, verkoelend water. Het fijne aan deze plaats is dat het nog niet zo bekend is en dat het nog niet zo massaal bezocht wordt.

7.        Babunhol

De meeste zwemplaatsen liggen in het district Para en dan vooral rond het gebied rondom Zanderij. In het district Brokopondo liggen er ook een aantal plaatsen waar het goed vertoeven is. Babunhol is een van deze plaatsen. Deze plaats ligt aan de Surinamerivier. Omgeven door de rijke jungle, kom je hier echt tot rust. Het enige nadeel aan deze plaats is dat het wel weer een stukje verder rijden is dan de andere plaatsen van onze lijst waar je kunt zwemmen.

8.       Palulu camping

Palulu camping is zoals de naam het al aangeeft een camping, maar het is niet alleen een camping. De camping ligt vlak achter Zanderij in het savannegebied van Suriname. Het stuk waar de camping ligt is echter oerwoud. Hier lopen mooie paadjes naar een grote verkoelende kreek waar het goed vertoeven is in de hitte. De kreek ligt ook lekker rustig afgelegen in het bos waardoor het bijvoorbeeld niet zo druk wordt als bijvoorbeeld bij Colakreek. Een overnachting is volgens ons ook een echte aanrader. Deze camping is ideaal als je een weekendje lekker wilt ontspannen en wilt ontsnappen aan de stad.

9.       Ayo

Ayo is ook een plaats aan de Surinamerivier in het district Para. Ook Ayo was vroeger een plantage. De grond is tegenwoordig verdeelt tussen de nazaten van de tot slaaf gemaakte . Het leuke aan deze plaats is dat het niet echt de uitstraling van een commercieele zwemplaats heeft. Het zwembad gevoel is dus iets minder aanwezig om het zo maar te zeggen. Een erg fijne, leuke en mooie plek om te gaan zwemmen.

10.       Carolinakreek

Vlak achter Zanderij ligt er nog zo'n resort waar je heerlijk een dagje kunt relaxen, namelijk Carolinakreek. Dit is een wat kleiner resort waar veel lokale mensen naar toe gaan. Als je voor je rust even buiten de stad wilt gaan dan is dit niet de ideale plaats. Verwacht hier geen geluid van fluitende vogeltjes en andere geluiden van de natuur. Surinamers hebben meestal een andere opvatting van rust en ontspannen. Dit gaat meestal in de vorm van hard lachen, zeer harde muziek en veel drank.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.