Top 10: mooiste Instagram 'plekjes' van Suriname

Top 10 lijstjes

Lise
May 7, 2021

Top 10: mooiste Instagram 'plekjes' van Suriname

Op ons Instagram account delen wij de mooiste foto’s die gemaakt worden doortoeristen en stagiaires in Suriname. Vraag jij je nu ook wel eens af: waar worden die foto’s toch gemaakt? Wat zijn de meest fotogenieke plekjes van Suriname om op de foto te zetten? SUforYou somt met dank aan de tal van inzendingen, de mooiste plekjes voor je op. 


1. I love SU beeld - Paramaribo

Dit kunstwerk is een liefdesverklaring aan Suriname. In 2011 werd de houten uitvoering vervangen door een betonnen versie, omdat de houten variant niet bestand was tegen de Surinaamse weersomstandigheden. Op de foto met het I Love SU beeld, zijn één van de dingen die je gedaan moet hebben tijdens je verblijf in Suriname. Het I Love SU beeld staat op het grasveldje tussen Fort Zeelandia en de Nationale Assemblee in Paramaribo centrum.  

 2.    Fredberg, Klein Saramacca

Met uitzicht over de Surinaamse jungle, is de Fredberg toch wel één van de meest fotogenieke plekjes van Suriname. Deze plek moet je niet alleen zelf eens gefotografeerd hebben, maar ook met eigen ogen hebben bewonderd. Een adembenemend schouwspel en als je geluk hebt, zie je in de boomtoppen ook nog een toekan of een brulaap.  


3.    Tapawatravallen, Boven-Suriname 

Groen, groener, groenst. De Tapawatravallen in Boven Suriname is een plaatje om te zien. Dit is tevens de plek waar de Pikin Rio en de Gran Rio samenvloeien tot de Surinamerivier. De meiden op deze foto genieten van een natuurlijk bubbelbad. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken dus. De Tapawatra vallen liggen in de buurt van het eiland Kumalu.

4.    Muurschilderingen, Paramaribo

Levensgrote muurschilderingen is ook echt iets wat je veel tegenkomt in Suriname. Op bijna iedere hoek van de straat vind je deze grote en mooie reclame uitingen. Reclames van mais, tomaten ketchup tot aan alcoholische dorstlessers, worden met de hand geschilderd. Op deze foto zie je de een Borgoe fles, dit is een Surinaamse kruidige rum wat veel gedronken wordt.

5.    Palmentuin, Paramaribo

Midden in het centrum van Paramaribo, vind je de Palmentuin. De Palmentuin was vroeger de achtertuin van het Presidentieel Paleis. Hier konden de voormalige gouverneurs van Suriname, in de schaduw van de koningspalmen tot rust komen. Leuk weetje: vroeger is er vanuit het Presidentieel Paleis een tunnel naar het midden van de Palmentuin gegraven. Deze tunnel diende als mogelijke vluchtroute bij een eventuele aanslag. Inmiddels is de tuin openbaar voor het publiek. Je kunt hier een kleine wandeling én foto's maken van de torenhoge palmbomen.

6.    Ontmoeting met locals, Suriname

Of je nu in de stad of in het binnenland bent, een ontmoeting met locals is een moment wat je later zult blijven herinneren. Niet zozeer een specifieke plek dus, maar wel een bijzonder moment om op de kiek te zetten. Tip: vraag altijd eerst even of je een foto mag maken. Sommige Surinamers vinden het namelijk niet prettig wanneer je zomaar fotografeert.

7. Zonsondergang, Suriname

Waar je je in Suriname ook bevindt, je wordt hier vaak getrakteerd op de meest geweldige zonsondergangen. Neem dus waar je ook gaat, altijd een goede fotocamera mee. Hiermee kun jij de kleurrijke zonsondergang vastleggen en deze foto delen op Instagram voor de thuisblijvers.

7.    Hangmat, Suriname

'Hangmatteren' is in Suriname een begrip. Hang je hangmat op waar je maar wilt en geniet van het weer, de sfeer en de natuur. Laat dit ultieme chill moment door je reisgenoot vastleggen.

8.    Wilde dieren, jungle van Suriname

Suriname is het land waar je wilde dieren kan spotten. Van apen, ara's, toekans, slangen, vogelspinnen, luiaards, dolfijnen, zeeschildpadden tot aan een jaguar. Als je gelukt hebt, spot je zeker een paar van deze dieren wanneer je op trip gaat naar het binnenland. En wat is er nu mooier om deze bijzondere vondsten vast te leggen? Maar let op: Je geduld wordt wel een beetje op de proef gesteld, want het is vaak best een uitdaging om deze wilde dieren op de kiek te zetten.

9. St. Petrus & Paulus kathedraal, Paramaribo

Absoluut de moeite waard om eens te bezichtigen, is de Sint Petrus & Paulus Kathedraal in het centrum van Paramaribo. Je vindt deze houten kathedraal aan de Henck Arronstraat, die gebouwd is tussen 1883 en 1887. De kathedraal is niet alleen opvallend door haar grootte (44 meter hoog), maar ook door de grijs met gele kleuren. Nog een leuk feitje: Deze kathedraal is het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika. Ga jij er een kijkje nemen?

10. Officierswoningen, Paramaribo

Last but not least: op het terrein van Fort Zeelandia staan houten officierswoningen in de schaduw van oude mahoniebomen. Deze officiershuizen geven je een idee hoe Paramaribo er vroeger uit heeft gezien. Dit is dan ook werkelijk een plaatje om te zien! Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Suriname? Breng dan meteen een bezoek aan Fort Zeelandia.