De meest gestelde vragen wanneer je op reis gaat naar Suriname

Suriname

SUforYou
February 22, 2019

De meest gestelde vragen wanneer je op reis gaat naar Suriname

Op Instagram geven we regelmatig tips & tricks voor je reis naar Suriname. Ontzettend veel uiteenlopende vragen kregen we afgelopen maand binnen toen we "stel me een vraag" in onze Insta stories plaatsten. De meest gestelde vragen sommen we in deze blog graag nog even voor je op.

SUforYou Instagram account

1. Een dag de Surinaamse jungle in. Wat voor kleding wordt aangeraden? 

  • Een lange broek voor tijdens junglewandelingen (tegen ongedierte of irriterende takken).
  • Een trui, joggingbroek en dekentje voor 's avonds. Op sommige plekken kan het 's avonds best afkoelen.
  • Goede loopschoenen omdat je veel aan de wandel bent. Laat je spierwitte fancy sneakers trouwens maar in de kast staan, deze blijven niet schoon.
  • Stevige rugzak waar je alle spullen in kunt doen.
Fredberg

2. Welke spullen moet ik niet vergeten als ik een half jaar naar Suriname ga? 

Zonnebrandcreme, zonnebril, zomerkleding, stage kleding, lange broek + trui, stevige rugzak, goede loopschoenen, zomerschoeisel, dichte schoenen (voor mannen tijdens het uitgaan verplicht), toiletspullen, paspoort, vaccinatieboekje, visum benodigdheden, pinpas, telefoon, camera + SD kaartje en opladers.

3. Welke trip naar het binnenland moet je zéker doen als je 2,5 week in Suriname bent? 

Als je het ons vraagt: Fredberg voor de Surinaamse jungle en wilde dieren. En sowieso een trip waar je het Boven-Suriname gebied bezoekt. Super mooie natuur, cultuur en leuke wateractiviteiten.

4. Kun je in Suriname het water uit de kraan drinken? 

Het leidingwater in Suriname is drinkbaar (bron: waterinhetbuitenland.nl). Toch wordt vaak aangeraden om water uit flessen te gebruiken. Vraag anders je Surinaamse collega's eens om advies.

5. Kun je goed boodschappen/benodigdheden kopen in Paramaribo? 

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Chinees. Dit zijn supermarkten die gerund worden door Chinezen en vind je op iedere hoek van de straat. Wil je liever producten van een Nederlands merk? Dan kun je naar de Tulip of Chois gaan. Voor huishoudartikelen, handdoeken en make-up kun je terecht bij Lucky Store, een Surinaams warenhuis aan de Jodenbreestraat. Benieuwd naar een sfeerimpressie van Lucky Store? Lees dan deze blog.

6. Kun je leuke kleren shoppen in Suriname? 

Dit is een smaak gevoelige vraag. Je hebt een paar leuke kledingwinkels in Paramaribo. De Mango en Dojo Couture hebben een Europese stijl en deze kleding is over het algemeen van goede kwaliteit. Bij Dojo Couture verkopen ze trouwens ook Levi's jeans die goed geprijsd zijn. Maar ons persoonlijke advies is toch om leuke shirts, jurkjes en andere zomerkleding vooral uit Nederland of België mee te nemen.

Dojo Couture in de Domineestraat

7. Zijn boodschappen duur in Suriname? 

Dat is helemaal afhankelijk van waar je je dagelijkse boodschappen doet. Op de markt is groente en fruit goed te betalen. Ook als je kiest voor lokale merken is het prima te doen. Wanneer je toch liever voor Nederlandse (en dus geïmporteerde) productmerken gaat, dan is het over het algemeen wel iets duurder. Alcoholische dranken en sigaretten zijn weer veel goedkoper in Suriname.

Klein maar fijne bananen

8. Waar kan je veel groenten en fruit kopen op de markt? 

De Centrale markt in het centrum van Paramaribo is een grote markt met veel groenten en fruit. Deze markt kan wel chaotisch en daarmee een beetje intimiderend zijn. Als je deze markt wilt bezoeken, dan is dit met een groepje prima te doen. Wij vinden het zelf fijn om de weekendmarkten te bezoeken. Deze vind je vaak op zondag aan de Tourtonnelaan, Kwattaweg of de Javaanse markt aan de Josef Israelstraat. Ook zie je regelmatig langs de kant van de weg kraampjes of pick-up 's staan die groenten en fruit verkopen.

Watermeloenen straatverkoop

9. Waar in Paramaribo kun je een mooie hangmat scoren? 

Bij Jeruzalem Bazaar in het centrum van Paramaribo.

10. Waar kun je gelnagels zetten voor een goede prijs? 

Deze vraag is ook al eens gesteld in onze SUforYou besloten Facebook groep. Het antwoord van voorgaande stagiaires was Addictive Beauty.

11. Kan je in Suriname met euro's betalen of betaal je met Surinaamse dollars? 

Op straat betaal je altijd met SRD's. Tripjes en soms ook je huur worden wel in euro's betaald. Wanneer de trips bij SUforYou boekt, kun je het bedrag in euro's gewoon via Internetbankieren overmaken. Wel zo makkelijk! 

12. Wat is een toffe dagactiviteit in Paramaribo? 

Er zijn zoveel leuke dagactiviteiten te doen. Bijvoorbeeld: Kalebaslamp workshop, kookworkshop, cacaoworkshop of met de Helikopter boven Paramaribo vliegen.

Het resultaat van de kalebaslamp workshop.

13. Hebben jullie tips voor appartementen of kamers in Paramaribo? 

Absoluut, Stage Huisvesting Suriname. Hier vind je leuke appartementen, kamers en studio's in gezellige studentenhuizen. Met of zonder zwembad & airco, wat jij wilt. ;) 

De achtertuin van het studentenhuis aan de Henck Arronstraat.

14. Waar kun je chill zwemmen in Paramaribo? 

Ook een veelgestelde vraag waar meerdere opties mogelijk zijn. Vaak zijn het zwembaden die horen bij hotels, waar je lekker in de zon kunt vertoeven. Je kunt dan ook heerlijk zonnen & zwemmen bij Torarica, Zin, Marriot hotel, op het dakterras van Krasnapolsky of bij Jacana Resort.

Zwemmen bij Jacana Resort in Paramaribo.

15. Hoe vaak per jaar zijn de BBQ Meet & Greet party's van SUforYou? 

In samenwerking met Stage Huisvesting Suriname organiseren we twee keer per jaar de BBQ Meet & Greet. Dit is vaak in februari en september. Op die dag vertrekken we met de groep naar Overbridge, waar we achter de BBQ springen en de hele dag cocktails voor jullie shaken. Dit alles in gezelschap van mede-studenten die ook net in Suriname zijn aangekomen. Eigenlijk een "welkom in Suriname" feestje! Wil jij hier bij zijn? Op ons Instragram account kondigen we rondom deze periode de nieuwe geplande BBQ Meet & Greet aan.

Heb jij nog een dringende vraag die je hier niet tussen ziet staan? Stuur ons dan een privebericht via Instagram of Facebook. We doen ons best om jouw vraag zo snel mogelijk te  beantwoorden. Langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat kan natuurlijk ook! :)