Top 10 restaurant hotspots in Paramaribo

Top 10 lijstjes

SUforYou
February 24, 2019

Top 10 restaurant hotspots in Paramaribo

Liefde gaat door de maag. Een uitspraak waar Surinamers vierkant achter staan. In verschillende eettentjes in Suriname is het dan ook goed vertoeven! Om jullie te inspireren zijn we bij een aantal restaurants gaan eten én hebben onze bestelling op de kiek gezet. Deze restaurants staan op willekeurige volgorde in deze blog. Het zijn trouwens geen specifieke Surinaamse eettentjes, maar wel hotspots waar het eten heerlijk is. Bij sommige eettentjes benoemen we ook een paar favoriete gerechten van de kaart, doe er je voordeel mee. ;) 

1. Sfeervol eten bij Bar Bizar

In de mooiste straat van Paramaribo (vinden wij) kun je gezellig eten bij Bar bizar. Het is een kleinschalig en gezellig eettentje die zich gevestigd heeft aan de Nassylaan.

2. Thais dineren bij Garden of Eden

Wat een fijn Aziatisch sfeertje in de tuin van Garden of Eden. Dit is een luxe restaurant waar je echt lekker Thais kunt eten en tafelen. Ideaal voor als je iets speciaals te vieren hebt. Onze tip? De groene manja salade. De prijzen zijn voor Surinaamse begrippen wel duur, maar het is te vergelijken met Nederlandse restaurants. Garden of Eden is gevestigd aan de Virolastraat in Paramaribo.

3. Sushi-Ya

Ont-zet-tend lekkere sushi dat vers wordt gemaakt door Japanse koks. Onze favoriete gerechten? De super philadelphia roll, de crunchy roll en houdt zeker ook een plekje over voor een super krokante cheesecake. Hemels! Je vindt deze hotspot aan de van Sommmelsdijckstraat 21.

Sushi rol van Sushi-Ya
De krokante én warme cheesecake van Sushi-Ya.

4. Pizza time bij Bar-Zuid

Steenoven pizza's scoor je bij Bar-Zuid in de van Sommelsdijckstraat in Paramaribo. Dit is een open bar met een groot terras. Zin in een steenpizza maar kun je niet kiezen? Dan kun je ook voor een half/half pizza gaan, zie foto.

Steenoven pizza van Bar-Zuid

5. Mighty Racks voor vleesliefhebbers

Schuin tegenover Bar-Zuid zit Mighty Racks, een Angus beef restaurant. Mighty Racks herken je direct aan het grote dino hoofd die aan de voorgevel hangt. Hier kun je spareribs, baby back ribs en een biefstuk eten. Tegenwoordig hebben ze de kaart ook uitgebreid met verse soepen en salade. De onderstaande salade was ook echt een topper! 

Verse champignonsoep en een heerlijke salade met kip.

6. Buiten lunchen bij Zus&Zo

Misschien een beetje cliche: Zus&Zo aan de Grote Combeweg. Dit eettentje zit tegenover de Palmentuin en is vooral gericht op Nederlanders. Klein en gezellig buiten ontbijten, lunchen of dineren. Vooral de lunchkaart vinden wij persoonlijk lekker. Onze absolute favoriet van de kaart? De Grilled Chicken Parmesan, zie foto. Yum! 

Grilled Chicken Parmesan salade van Zus&Zo

7. Met livemuziek dineren bij De Dijck

De Dijck is een restaurant waar je lekker buiten op het terras kunt zitten en genieten van de sfeer die er in deze straat hangt. Net als Bar-Zuid en Mighty Racks heeft ook De Dijck zich gevestigd aan de van Sommelsdijckstraat. Op sommige dagen hebben ze live muziek, waardoor het nog gezelliger wordt! Bovendien is de bediening ook nog eens top. Zeker een aanrader dus.

8. Pokebowls van Tasty 

Tasty is een klein en knus tentje aan de Lalla Rookhweg in Paramaribo Zuid. Hier hebben we geluncht met een heerlijke pokébowl. Ook de verse sappen waren echt toppers. Probeer de " orange berry antioxidant"  eens.

Pokébowl met tonijn en krab van Tasty

9. Tapas of grillen bij De Waag 

Hier kun je tapas of vlees van de grill eten in een mooie historische setting. P.S. Bodega & Grill de Waag was afgelopen jaar het decor van Kingsland.

De Waag

10. Las Tias

Last but not least. Het water loopt ons in de mond wanneer we denken aan Las Tias. Eigenlijk alle Mexicaanse gerechten op deze kaart zijn een feest. Dit sfeervolle tentje is gevestigd aan de Johannes Mungrastraat. Klein tipje van ons: Vooraf reserveren is een aanrader, eet smakelijk! 

Een sfeerimpressie van Las Tias.

Dit is 'm dan! De 10 leukste restaurant hotspots die we in 2019 hebben bezocht. Natuurlijk zijn er nog veel meer eettentjes in Paramaribo waar het ook genieten is, zoals bijvoorbeeld Souposo. We hopen dat we je met deze blog in ieder geval hebben kunnen inspireren. Laat je het ons weten wanneer je bij één van deze restaurants bent geweest? Dat zouden we erg leuk vinden!