Top 10 Surinaamse souvenirs

Leuke en bruikbare souvenirs

Top 10 Surinaamse souvenirs 

Waarschijnlijk heb je intens genoten van je tijd in Suriname en wil je graag voor je familie, vrienden óf voor jezelf souvenirs meenemen. Maar wat zijn nu leuke en bruikbare souvenirs? In deze blog geven we 10 tips die jou bij deze zoektocht kan helpen.

1. Borgoe


De gehele Caraïbische staat van oudsher bekend om haar kwaliteit rum. In Suriname is dit niet anders. De absolute topper onder de Surinaamse rumsoorten is natuurlijk Borgoe. Hoe vaak heb jij niet in Havana of in club Tequila een Borgoe cola besteld? Waarschijnlijk iets te vaak om op te noemen. ;) Dit lekkere drankje kun jij natuurlijk je mensen in Nederland niet ontnemen. Je kunt bij alle supermarkten in Paramaribo ook kleinere flesjes Borgoe kopen. Scheelt alweer wat kilo's in je koffer.


2. I love SU t-shirt

Bijna iedere stagiaire of toerist heeft wel een keer geposeerd bij het bekende ‘I love SU’ beeld, deze vind je vlakbij Fort- Zeelandia. I love SU is dan ook een bekend beeldmerk in Suriname. Dit herkenbare beeldmerk wordt op t-shirts, truien, broeken en zelfs rompertjes gedrukt. Het complete I love SU assortiment vind je bij Dresscode in de Domineestraat.

I love SU shirt

3. Surinaamse monopoly

Het bordspel monopoly. Wie kent het niet? In Suriname verkopen ze ook de Surinaamse monopoly bij Readytex. Houd jij samen met je vrienden van bordspelletjes? Dan is dit een ideaal souvenir. Verkrijgbaar bij Readytex in de Maagdenstraat. Je vindt hier trouwens ook de klassieke souvenirs: magneten en sleutelhangers met een Surinaams tintje.

4. Golden Rose make-up

Lucky Store aan de Jodenbreestraat verkoopt het Europese cosmeticamerk Golden Rose. Goede kwaliteit tegen een goedkope prijs vergeleken met de prijzen in Nederland waar dit merk ook verkocht wordt. Een win win situatie dus. Vergeleken met andere Surinaamse winkels is het ook nog eens heerlijk shoppen hier. Veel voorgaande stagiaires hebben dan ook hun slag geslagen hier om wat leuke lipsticks of nagellakjes mee naar huis te nemen.

De Golden Rose afdeling van Lucky Store

5. Hangmat

Hangmatteren is een Surinaams werkwoord. Heb jij na je werkdag ook zo genoten van het chillen in een hangmat, waardoor je deze eigenlijk graag mee wilt nemen naar Nederland? Dat kan! Je kunt je (nieuwe) hangmat namelijk gemakkelijk en relatief goedkoop opsturen via de zeepost. Het duurt dan wel even voordat hij er is, maar dan heb je ook wat! 

Kleurrijke hangmatten zijn overal te koop in Suriname

6. Pangi

Een pangi is een traditioneel doek die vaak versierd is met de meest prachtige patronen en kleuren. Je kunt de pangi gebruiken als rok (ook voor mannen) en handdoek. Het is een absolute must in het binnenland en een Marron zonder Pangi, is dan ook geen Marron (Marrons staan vooral bekend om het dragen van een pangi). Het is een multifunctioneel item en heeft een hoge culturele waarde. Op veel plaatsen kun je deze pangi’s kopen maar de mooiste vind je toch wel in de Saramaccastraat.

Een Surinaamse Pangi doek

7. Talking Prints

Het bedrijf ‘Talking prints’ is een bedrijf met karakter. Ze verkopen namelijk tassen en haarbanden die gemaakt worden door Saramaccaanse vrouwen uit het dorp Drepada. Hierdoor hebben de vrouwen van dit dorp een bron van inkomsten. Alle producten zijn daarmee ook nog eens handgemaakt. Dit is het ideale cadeau voor je moeder, zus of beste vriendin. Je hebt ook stoere mannelijke heuptassen voor mannen, dus ook je vader, je broer en je vrienden hoef je niet teleur te stellen.

Talking prints tassen

8. Kalebas

De kalebas is een vrucht die groeit aan kalebasbomen in Suriname. De vrucht lijkt op een pompoen maar de vrucht is giftig. Nu denk je misschien ‘’wat is dat voor een gek souvenir?"  De vrucht is de basis van een heel leuk en origineel souvenir. Van deze vrucht worden namelijk leuke bakjes gemaakt waar je bijvoorbeeld je sleutels of kleingeld in kan bewaren. In deze bakjes worden meestal verschillende vormen gesneden waardoor ze er leuk en versierd uit zien. Een ander product wat ze van de kalebas maken, zijn lampen. Ideaal als aandenken in huis.

9. Lobi handdoeken

Nieuw in ons assortiment zijn de Lobi handdoeken met een toffe opdruk. De handdoeken zijn dun en licht die je makkelijk meeneemt op trip. Het is gemaakt van microvezel waardoor het snel opdroogt. Zie jij jezelf al ergens 'no spang' in SU op deze handdoek liggen? Verkrijgbaar voor 20 euro bij SUforYou. Let op: beperkte voorraad, OP = OP.

10. SUforYou ansichtkaarten

Last but not least: op het kantoor van SUforYou liggen speciaal ontworpen Lobi ansichtkaarten. Op deze kaarten staat een leuk woord of een typisch Surinaamse uitspraak. Het versturen van deze kaarten is een leuke manier om te laten weten hoe het met je gaat en hoe je stage verloopt. Door de afbeeldingen die op de kaart staan, krijgen je familie en vrienden een leuk beeld van Suriname. Maar het is ook leuk om deze kaart op te hangen wanneer je weer thuis bent. Zo word je iedere dag herinnert aan jouw fantastische tijd in Suriname!

Welke souvenirs uit Suriname ga jij aanschaffen? 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.