Top 10 restaurants in Paramaribo

Geschikt voor iedere gelegenheid

De top 10 restaurants

Zit jij momenteel in het heerlijke Suriname en ben jenieuwsgierig waar je lekker kunt eten in Paramaribo? Hieronder lees je onze top10 restaurants in Paramaribo. De eetgelegenheden die in onze top 10 staan, zijnerg verschillend qua keuken en prijs, dus geschikt voor iedere gelegenheid! 

1. De Gadri– Surinaams  

Zin in heerlijke Surinaamse gerechten? De Gadri eetcafé is een eenvoudigrestaurantje vlakbij Fort Zeelandia, met uitzicht op de Suriname rivier. Hierkun je goedkoop én heerlijk Surinaams eten. Absolute aanraders zijn: gestoofdrund, pom met rijst en kip of de bruine bonen van de Gadri!

2. Zus & Zo– Europese keuken 

Waarschijnlijk heb je de naam Zus&Zo weleens eerder gehoord. Zus&Zo is een leuk eetcafé dat erg bekend is onder Nederlanders. Veel Surinamers zie je hier niet, het zijn vooral toeristen die hier komen lunchen of dineren. Je kunt er voor een goede prijs genieten van Europese gerechten. Tijdens het avondeten ziet de tuin waarin je zit er heel gezellig uit. Mijn favoriete gerechten van de menukaart: De French Kiss quiche of de Grilled Chicken Parmasan salade. Zus&Zo zit aan de Grote Combeweg, tegenover de Palmentuin.

Zus & Zo Paramaribo

3. Garden ofEden – Thaise keuken 

Garden of Eden is een prachtig restaurant waar je in een sfeervolle tuin kuntgenieten van een heerlijke Thaise maaltijd. Wanneer je geluk hebt, worden jeschouders ook nog eens aan tafel gemasseerd, door een vriendelijke masseuse.Garden of Eden is voor Surinaamse begrippen vrij prijzig, maar voor Nederlandsestandaarden is het te doen. Ben je jarig, komen je ouders op bezoek of heb jeiets speciaals te vieren? Dan zou ik je Garden of Eden zeker aanraden om eenste gaan eten.

4. De Waag– Europese keuken 

In het historische gebouw aan de Waterkant vind je Bodega & Grill – deWaag. De Waag heeft een Europese keuken en wordt gerund door twee Nederlandseheren. Wanneer je een hoofdgerecht hebt besteld, mag je ook gebruik maken vaneen super lekkere salade bar! De Waag ziet er ook nog eens prachtig uit, leukom met je huisgenoten te gaan eten. De prijzen bij de Waag zijn ongeveerhetzelfde als wat je in Nederland betaald.

De Waag vlakbij Waterkant

5. Sushi-Ya– Japans

Super zin in sushi? Dan heb ik goed nieuws! Bij Sushi-Ya aan de HenckArronstraat in het centrum van Paramaribo, kun je écht heerlijke sushi eten.Voor Surinaamse begrippen is het vrij duur maar als je het ervoor over hebt,kun je wel echt íntens genieten van heerlijke sushi in Suriname. Mijn tips:Crunchy roll en als nagerecht de cheesecake. Dit is oprecht de lekkerstecheesecake die ik ooit heb gehad!

6. Blauwgrond – Javaans 

Blauwgrond is een bijzondere plek in Paramaribo waar je lekker kunt eten.Blauwgrond staat bekend om de vele warungs wat Javaanse eethuisjes zijn.Eigenlijk zit je dus in een tuin met pergola’s waar je heerlijk én goedkoopJavaans kan eten. Het personeel draagt vaak traditionele kledij tijdens hetserveren en zijn erg vriendelijk.

7. Souposo– Surinaams 

Souposo is Surinaams en betekent ‘soephuis’. Kijk dan ook niet raar op, wanneerje de menukaart ziet, vol met heerlijke soepen. Vooral de pindasoep van Souposois erg populair. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen. 

Lunchen of avondeten in de sfeervolle tuin van Souposo

8. Bar Zuid– Italiaans 

Bar Zuid is een bekende eetgelegenheid voor Nederlanders met een leukoverdekt terras. Zij hebben een steenoven achterin het restaurant en bakkendaarmee denk ik de lekkerste pizza’s van Suriname. Bar Zuid is te vinden aan deVan Sommelsdijkstraat in het centrum van Paramaribo.

9. Sarinah – Indonesischekeuken 

Sarinah bevindt zich op de weg richting de Hermitage mall in een bocht. Wanneerje binnen komt in het restaurant, lijkt het alsof je in een tuin zit alleen danoverdekt. Hier kun je heerlijk Indonesisch eten tegen een goede prijs. Wanneerje met een grote groep bent, is het ook leuk om een rijsttafel te bestellen. 

10. Mighty Racks– Europese keuken 

Mighty Racks is een relatief nieuw restaurant dat zich gevestigd heeft aan deVan Sommelsdijkstraat, tegenover Bar Zuid. Mighty Racks is herkenbaar aan degrote dinosaurus kop, die aan de voorgevel hangt. Hier kun je heerlijke burgersof een goede steak eten.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.